Rosaria: Lering trekken uit vier jaar na 10-10-‘10

Alex Rosaria

Rosaria: Lering trekken uit vier jaar na 10-10-‘10

WILLEMSTAD — Niet de structuur waarin wij leven, maar de kwaliteit van de burgers bepaalt het niveau van de ontwikkeling van Curaçao. Dit stelt Pais-leider Alex Rosaria in een boodschap naar aanleiding van vier jaar 10-10-‘10, de dag waarop Curaçao de autonome status kreeg.

Rosaria stelt in een persbericht dat uit de afgelopen vier jaar kan worden opgemaakt dat deugdelijk bestuur en vooruitgang van het eiland afhankelijk is van de kwaliteit van het gevoerde beleid door de personen die verantwoordelijk zijn voor het bestuur van het eiland. “Goed bestuur is niet heel erg afhankelijk van de structuur van het eiland. We moeten niet de fout maken om te geloven dat alleen een verandering van de staatkundige status van het eiland een oplossing zou zijn voor problemen, waarmee wij te maken hadden ten tijde van de Nederlandse Antillen.”

Volgens de Pais-leider hebben velen in het verleden verklaard dat zodra Curaçao op eigen benen zou staan, los van de andere eilanden die deel uitmaakten van de toenmalige Nederlandse Antillen en de schulden gesaneerd zouden worden, dingen automatisch beter zouden worden. Maar de praktijk heeft volgens Rosaria uitgewezen dat wanbeleid in minder dan twee jaar van een positieve financiële situatie heeft geleid tot een situatie waarbij Curaçao met een aanwijzing van de Rijksministerraad te maken kreeg. Het is met veel pijn dat er nu getracht wordt om deze situatie te herstellen, aldus het Statenlid, waardoor pas in 2016 kan worden aangenomen dat de financiële situatie van het eiland weer gelijk zal zijn als bij 10-10-‘10, toen het autonome land Curaçao van start ging.

De lering die uit de afgelopen vier jaar kan worden getrokken, is volgens Rosaria dat een structuur nooit een vervanger kan zijn voor goed beleid en bestuur. Het is daarom belangrijk dat wij nu niet in de verleiding vallen om onze structuur te willen vervangen. Wij hebben vaak de neiging om voor onze eigen verantwoordelijkheid weg te lopen door telkens met nieuwe structuren te komen. Wat het volk nu nodig heeft is dat wij daadwerkelijk inhoud geven aan het systeem dat wij nu al vier jaar hebben en de verantwoordelijkheid durven te vragen”, luidt de boodschap van Rosaria.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Rosaria: Lering trekken uit vier jaar na 10-10-‘10

  1. Goed gezien, meneer Rosaria. Laat uw partij zich ook vooral inzetten voor goed onderwijs voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *