Rotterdam betaalt begrafenis Ramsis Kwidama

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst rotterdam Ramsis Kwidama NIEUWS kosten Curaçao begrafenis  Ramsis Kwidama style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De gemeente Rotterdam gaat een deel van de kosten van de begrafenis van Ramsis Kwidama betalen. De 35-jarige Curaçaoënaar kwam om, toen hij eind mei een jongetje uit de Maas probeerde te redden. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vandaag aan de raad.

Kwidama werd begin juni begraven op Curaçao, omdat zijn ouders daar wonen. De uitvaartverzekering dekte echter bepaalde kosten niet, waaronder die van de repatriëring. De gemeente gaat dat verschil nu vergoeden. Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

Hulp
Ramsis zat met zijn vrouw in de auto toen hij drie jongetjes in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De twaalfjarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord gehesen van een schip en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt. Ramsis laat een elfjarig zoontje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *