Rozier twijfelt aan eerlijk proces

dean rozier

Rozier twijfelt aan eerlijk proces

WILLEMSTAD — Voormalig Statenvoorzitter Dean Rozier betwijfelt of de rectificatiezaak, die hij tegen de Statenleden voor MFK Gilmar ‘Pik’ Pisas en Monique Koeyers en oud-Statenlid Rudney Garmers heeft aangespannen, eerlijk verloopt. Dat zei hij vanochtend desgevraagd tegenover de Amigoe.

De rechter heeft eerder besloten dat de drie ex-partijgenoten van Rozier moeten bewijzen dat hij getracht heeft hen om te kopen om hun steun aan de partij MFK in te trekken.

Alle drie benadrukken dat zij niet liegen en proberen dat te bewijzen door getuigen ter zitting te laten horen. Bij de voortzetting van de behandeling op 11 augustus jl. legde Pisas de eed af en gaf een uitgebreide verklaring van de bijeenkomsten die zij met Rozier hadden en de afspraken die hij toen met hen wilde maken. Dat was ook het geval tijdens de voortzetting van de behandeling op 28 augustus. Rozier reageerde zeer boos op het feit dat niet duidelijk was wie als getuige is opgeroepen. Dat vond de rechter wel kunnen en liet de getuige, die later Koeyers-Felida bleek te zijn, haar verhaal doen.

Ook zij gaf net als Pisas een uitgebreide uitleg over hun bijeenkomsten en de berichten die hij van Rozier heeft gekregen. Rozier’s advocaat Rob Rijnberg koos ervoor om zeer beleefd te blijven, maar Rozier besloot de zaak niet meer bij te wonen en stormde de zittingszaal uit. Dit om te voorkomen dat hij zich respectloos zou uiten jegens de rechter.

Morgenochtend zal de partij een andere getuige horen tijdens de zitting. Het is echter nog onduidelijk wie deze persoon is en Rozier vindt het ‘onacceptabel dat de rechter dit wederom toelaat’. Zelfs de rechter weet niet wie morgenochtend als getuige gehoord zal worden. Dat vindt Rozier niet kunnen. “Wij kunnen op deze manier onze vragen aan die getuige niet goed voorbereiden.”

Rozier was eerder al niet te spreken over het feit dat Pisas een verklaring aflegde, terwijl zowel Koeyers-Felida als Garmers in de zaal aanwezig was en alles kon horen wat hij verklaarde. “Nu komt er nog bij dat zij de namen van de getuigen niet hebben doorgegeven, terwijl deze getuigen kennelijk op elkaar afgestemde verhalen aan de rechter willen vertellen”, aldus Rozier.

Sfeer

Verder meent Rozier dat hij als burger een intimiderende sfeer ervaart tijdens de behandelingen. Dat is te wijten aan de manier waarop de advocaat van zijn ex-partijgenoten, Chester Peterson, zich tijdens de zittingen gedraagt. Volgens Rozier toont Peterson geen respect en wacht niet op zijn beurt om te praten. De rechter zegt ook niets hierover. Rozier overwoog zelfs om de rechter te wraken en vraagt zich ook nu af of het nog zin heeft om door te gaan met deze rectificatiezaak. Peterson wordt klaarblijkelijk anders door de rechter behandeld, aldus Rozier.

Onzin

Peterson kon desgevraagd alleen maar lachen om de opmerkingen van Rozier.

“Vanaf het begin heb ik de namen van Pisas, Koeyers-Felida en Garmers doorgegeven als degenen die als getuigen gehoord zullen worden. De rechter heeft toen besloten dat zij apart gehoord zullen worden en dat zij aanwezig mogen zijn bij de behandeling, aangezien zij partijgetuigen zijn.”

De raadsman is van plan de advocaat van Rozier tijdens de behandeling morgenochtend te vragen of Rozier achter deze opmerkingen blijft staan en indien nodig zal Peterson een klacht indienen tegen hem.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

2 Reacties op “Rozier twijfelt aan eerlijk proces

 1. ik ben ook overuigd, dat de rechterlijke macht op curacao niet deugd.
  De rechters lijken meestal in het voordeel van de crimineel te beslissen.

  In dit geval hoeven er maar een paar mensen (lid van een maffia partij) samen een verhaal te verzinnen en vervolgens kan de tegenpartij beschuldigd worden.
  Maar Rozier was zelf ook lid van deze maffiakliek, dus: wie zich brand moet op de blaren zitten.

 2. C.A. Vrolijk

  Rozier. Ben je nu echt zo naief? Iedereen weet toch dat aan de Rechter, de Rechter Commissaris en het OM, tenminste ( op zn zacht gezegd ) twijfels zijn gerezen? OP Curacao blijkt ALLES mogelijk te zijn. Ondanks toezicht vanuit NL.
  ” Schande “.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *