RTL | Britse prins Andrew legt taken neer na interview over band met Epstein

Prins Andrew legt openbare functies neer na desastreus BBC interview

Prins Andrew heeft zijn taken neergelegd. Dat laat hij in een verklaring weten. De Britse prins doet dat na een bekritiseerd interview dat dit weekend werd uitgezonden waarin hij in gesprek ging over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein.

Andrew is de 59-jarige zoon van koningin Elizabeth en de jongere broer van prins Charles. Hij kwam in opspraak nadat de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre hem beschuldigde van seksueel misbruik.
Seksslavin

Ze zegt dat ze op 17-jarige leeftijd seksslavin is geweest voor Jeffrey Epstein en dat ze ook naar bed moest met de prins. In het interview gaf Andrew aan dat hij zich niets kon herinneren van dat moment.

Jeffrey Epstein werd verdacht van mensenhandel, uitbuiting en het prostitueren van minderjarigen, maar werd afgelopen augustus dood in zijn cel gevonden.

Meewerken aan onderzoek

Prins Andrew laat weten dat hij medewerking zal verlenen aan de opsporingsinstanties die de affaire-Epstein onderzoeken. Hij zegt mee te voelen met de slachtoffers van de Amerikaanse zedendelinquent en miljardair.

De storm die over Andrews betrokkenheid bij Epstein is losgebarsten, ondermijnt volgens de prins ‘het werk van zijn familie en de waardevolle taken die hij in veel organisaties zoals liefdadigheidsinstellingen heeft’. “Daarom heb ik Hare Majesteit gevraagd of ik me binnenkort mag terugtrekken uit openbare functies en zij heeft daarin toegestemd.”

Bron: RTL Nieuws

4 Reacties op “RTL | Britse prins Andrew legt taken neer na interview over band met Epstein

 1. Alleen Functie neerleggen of ook afstand nemen van zijn prinsschap met alle privileges die daaraan kleven?

 2. Door zijn functies neer te leggen heeft hij in ieder geval meer integriteit dan Neysa Amnesia, die hondsbrutaal minister wilde worden ondanks dat ze van de Centrale Bank bij Girobank weg moest omdat ze niet integer was.

  Maar in Curacao kun je vervolgens doodleuk CFO bij Aqualectra worden.

 3. Er is niets royals aan deze royal.
  Niet in compliance met zijn code of conduct.
  Zou zomaar een Compliance officer van de MCB, GIRO of RBC kunnen zijn.

 4. wladimiro matos

  Van de prins geen kwaad weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *