RTL | Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

Harrie, Mariesja, Marjolein en Jean-Louis waren positief getest op corona, maar zijn nu weer genezen

Marjolein, Jean-Louis, Mariesja en Harrie kregen de afgelopen weken allemaal hetzelfde te horen: je bent positief getest op het coronavirus. Maar ze beleefden het ziekteproces ieder op een andere manier. Nu ze allemaal weer beter zijn, doen ze hun verhaal aan RTL Nieuws.

Marjolein is nog herstellende: ‘Ik was in een gevecht met iets dat heel krachtig was’

Ze was aan het trainen voor een marathon, was dus topfit en had nog nooit in haar leven een echte griep te pakken gehad. Tot Covid-19 voorbij kwam. Marjolein Delahaye (42) uit Leusden liep het coronavirus vermoedelijk op tijdens een vakantie in Rome. “Toen ik me daarna niet lekker voelde, nam ik contact op met de GGD. Aanvankelijk vonden ze een test niet nodig, Rome was toen nog geen risicogebied. Even later heb ik contact gezocht met het RIVM. Zij waren het met me eens dat een test wél nodig was. Die kreeg ik en toen bleek ik inderdaad besmet te zijn.”

Marjolein had anderhalve week koorts, keelpijn, hoofdpijn en een broeierig gevoel in haar luchtwegen. Daarnaast verloor ze haar reukvermogen. “Dat was heel bijzonder, je hebt geen idee hoe bizar het is om niets te ruiken.”

Lees ook: Verlies van reuk en smaak mogelijk signaal corona

Gelukkig is Marjolein nu weer aan de betere hand, maar ze is nog wel aan het herstellen. “Ik heb nog nooit zo sterk het gevoel gehad dat ik in gevecht was met iets dat echt heel krachtig is. Ik ben nu ook nog behoorlijk moe.” Ze vindt het ‘onbegrijpelijk, intens dom en erg pijnlijk’ om te zien dat er nog zo veel mensen buiten op straat lopen en doen alsof het virus niet bestaat.

Jean-Louis net ontslagen uit het ziekenhuis: ‘Het gaat stapje voor stapje beter’

Jean-Louis de Bont (57) uit Uden voelde zich al weken niet lekker. “Maar in het weekend van 1 maart kreeg ik echt hoge koorts.” In de media werd er toen al volop geschreven over het coronavirus, maar Jean-Louis was niet in een coronagebied geweest. Toch ging hij voor de zekerheid de volgende dag naar de huisarts. Daar werd hem gezegd dat hij twee weken thuis moest uitzieken. Als het daarna nog niet over zou zijn, moest hij terugkomen.

“Donderdag 5 maart kreeg ik extreem hoge koorts, zo’n 39,5 graden. ‘s Avonds ben ik daarom naar de huisartsenpost gegaan. Ik werd direct opgenomen in het Bernhoven Ziekenhuis en ben voor allerlei dingen getest. Zaterdag kwam het verlossende woord: je hebt corona.”

Hoeveel Nederlanders zijn al genezen?

Het RIVM kan op die vraag geen antwoord geven. Zij houden namelijk niet bij hoeveel Nederlanders weer genezen zijn van het coronavirus, omdat dit niet verplicht is om aan het RIVM te melden.

In andere landen zijn die cijfers wel bekend. Zo zijn er in de provincie Hubei, waar de crisis begon, al ruim 60.000 mensen genezen. In Italië gaat het om ruim 7000 mensen, in Zuid-Korea 3500 mensen en in Spanje zijn ruim 3000 mensen weer beter.

Hoe Jean-Louis zich voelde? “Ik had hoge koorts, moest gigantisch veel hoesten, had last van zweetaanvallen. En na een paar dagen kwam daar misselijkheid en braken bij. De koorts liep op tot wel 40 graden.”

Na tien dagen voelde Jean-Louis zich weer íets beter. Hij moest het ziekenhuis vanwege ruimtegebrek daarom verlaten. “De eerste twee dagen waren thuis een ramp. Ik had nog veel last van koorts en zweetaanvallen. Ik heb zelfs nog een keer 112 gebeld. Maar nu ik een week thuis zit, voel ik me stapje voor stapje weer iets beter. Alles kost nog wel enorm veel moeite en ik heb nog geen energie in mijn lichaam, maar ik ben wel koortsvrij en kan weer gewoon eten.”

Mariesja en Harrie kregen corona op vakantie: ‘We zijn de thermometer gaan haten’

Na hun vakantie in het Oostenrijkse Ischgl, ruim twee weken geleden, hadden Mariesja (46) en haar man Harrie thuis in Zwijndrecht nog niet gelijk door dat er in hun lichamen een vervelend virus actief was. De vuile was werd nog even weggewerkt, boodschappen werden weer in huis gehaald. Het stel voelde zich aanvankelijk kiplekker. “Maar ‘s avonds kreeg een bericht in de groepsapp van onze skivakantie met de vraag hoe wij ons voelden. Gek, want ik voelde me inderdaad niet zo lekker worden. Ik kreeg koude rillingen en toen mijn man Harrie thuiskwam, controleerden we onze temperatuur. We hadden allebei zo’n 39 graden koorts, foute boel dus.”

Vanaf dat moment ging het steeds slechter met Mariesja en haar man. De temperatuur bleef oplopen, ze kregen flinke hoofdpijn, spierpijn en ze hadden geen idee dat hun matras zo veel vocht kon opnemen.

“De volgende dag belden wij de huisarts en binnen een mum van tijd stond de GGD op de stoep. We werden getest en we bleken het coronavirus te hebben.” Daar schrok het stel wel van. “Daar zaten we dan, twee coronapatiënten op de bank.”

Miniatuurvoorbeeld Volg het liveblog:

59 patiënten erbij op intensive care, totaal nu op 546

Mariesja en haar man zijn flink ziek geweest. Maar na twee weken namen de klachten gelukkig wel af. Dit weekend zijn Mariesja en Harrie coronavrij verklaard.

“Maar eigenlijk voelt het virus net als een loterij. Eén van onze skivrienden ligt namelijk op dit moment aan de beademing in het ziekenhuis. En ik geloof niet dat hij er meer aan had kunnen doen dan dat wij hebben gedaan. Het gaat goed komen met hem hoor, maar wij hebben dus wel echt geluk gehad.”
Mariesja en haar man Harrie op skivakantie. Mariesja en haar man Harrie op skivakantie.

Bron: RTL Nieuws

15 Reacties op “RTL | Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

 1. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Afgelopen 24 uur 30 artsen in Italië overleden aan corona, waaronder 5 huisartsen. Geen was op hoge leeftijd.
  Dit gebeurt ook bij een normaal griepje ? 30 artsen op 1 dag ?

  Maar los van dat, wanneer kom je nu eens vertellen hoe jij het aan zou pakken, want in alle tekst die je schrijft komt niet 1 keer jouw aanpak naar voren. Je hebt alleen maar kritiek op wat men nu hier doet, wat de wereld doet, maar nog NOOIT hebben we jouw voorstel gehoord. Dislect heeft wel de moeite genomen om wat te verzinnen en hij verdient daarvoor een compliment.
  Dus……………..wanneer kom jij nu met jouw, werkende, aanpak ? Oftewel geen ondoordacht verzinsel waarbij duizenden doden moeten worden geaccepteerd omdat ze in jouw ogen al economisch afgeschreven zijn.

 2. @Maurice. Voor de goede orde. Ik ben geen een of ander persoon die Baselmans heet.
  Ik heb niet geschreven dat het bewust gebeurd is.
  Het is een kwestie van de puzzelstukjes op de juiste plaats leggen.
  Zie mijn onderstaande theorie.
  Puur vanwege het feit dat China de boel stil wou houden. Heel toevallig staat er in de provincie Hubei, op 30 km afstand van de stad Wuhan een laboratorium die naar mijn bescheiden mening dit virus per ongeluk heeft laten ontsnappen nadat er getest is proefdieren. De arts in China die aan de bel trok werd de figuurlijk de mond gesnoerd. China kon niet meer anders omdat het uit de hand ging lopen (dwz. Men had de snelheid van verspreiden niet meer in hand) en men wel de wereld moest informeren. Men zag de ernst in en begonnen met isoleren van de provincie. Als het virus minder gevaarlijk zou zijn, had men werelwijd deze maatregelen niet genomen. Er ontstaan wel vaker virussen.

 3. Theorie van John Bash alias John Baselmans is dat de Chinezen het virus bewust verspreid hebben, in eigen land in een gecontroleerde regio dus met weinig schade, om daarmee op schijnbaar onschuldige wijze de westerse economieen te ontwrichten.

  Voordeel: Chineze bedrijven winnen de concurrentieslag van verzwakte westerse bedrijven en kunnen de westerse bedrijven, door ingestorte aandelenkoersen voor een appel en een ei overnemen.

  Brilliant!

 4. @Ambulant. Oh,oh,oh. Wat heb ik een verschrikkelijk medelijden met je.
  Ik maak uit je woorden op dat je ouderen niets gunt en dat ze maar moeten ophoepelen, zodat jij egoïstisch kan profiteren. In de dierenwereld geldt de survival of the fittest. In de mensenwereld geldt helpen. Dus als ik jou was, zou ik verhuizen naar de dierentuin of de savanne in Afrika. Veel succes.

 5. Meloen italie heeft er zelf een puinhoop van gemaakt en als t leger half verhongerde oudjes vind dan zegt dst alles.
  Die pizza spagetty eters overdrijven alles.
  Dus dit ook.
  25.000 doden 2 keer in de laatste 4 jaar.
  Maar toen heette het griep.
  En wat als covid 20 komt.
  Kijk de echte statistiek eens een keer.
  Maar dat doe je niet.
  Alleen maar brullen dat t zo erg is.
  Nou dat is t helemaal niet.

 6. Die oudjes hebben al van alles en nog wat
  En als die niet zo egocentrisch egosentrisch waren wordt t verhaal heel anders.
  We laten ons gijzelen door een piep klein groepje. Die wel moeten snappen dat als eten en geld weg valt bij de rest dat dingen dan heel anders worden.
  Survival of the fittest wordt t dan.
  Mensen zonder geld en honger.
  In colombia zijn super markten al bestormd.

 7. Voor Bert geldt een mensenleven boven de aow leeftijd niet.

 8. Hadden ze gezegd je hebt een griepje dan hadden ze verder nergens last van.
  Nu zeggen ze corana en ze zitten nog na te trillen. En xd bellen 112
  De angst maakt 10 keer zieker.

 9. @Bert: je kunt wel blijven roeptoeteren dat ik dat ergens gezegd zou hebben, maar dat maakt het nog niet waar.

 10. William, de gemiddelde leeftijd van de patienten waar jij aan refereert is niet relevant. Want de jongere patienten lopen binnen enkele dagen fluitend het ziekenhuis uit.

  De ernstige gevallen zijn de sterfgevallen, en die zijn gemiddeld 82.

  Allemaal langer AOW geconsumeerd dan hun premie reikte, zoals LaStiwz ons voorrekende.

 11. Trui ook.

 12. Bert wel hoor.

 13. Joep Meloen

  @ Bert,

  Dit zijn degenen die het hebben overleefd en ik kan dit niet echt een ‘griepje’ noemen.
  Gezien de beelden van overvolle ziekenhuizen in Italië, Spanje, Frankrijk en nu zelfs Nederland kun ook jij niet vol blijven houden dat dit een gewoon ‘griepje’ is.
  Of wil je dat nog steeds vol blijven houden ?

 14. Past niet in het Doom & Gloom plaatje van onze Joep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *