RTL | Kabinet verbiedt ambtenaren met onveilig Insel Air te vliegen

 Een toestel van Insel Air op St. Maarten. © iStock

Een toestel van Insel Air op St. Maarten. © iStock

De veiligheidssituatie bij de belangrijkste vliegmaatschappij van Aruba en Curaçao, Insel Air, is volgens het kabinet zo zorgelijk dat zij ambtenaren verbiedt met de maatschapij te vliegen.

Met het reisverbod wil het kabinet ook reizigers waarschuwen, zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

De Curaçaose autoriteiten hebben namelijk geen vliegverbod ingesteld voor vluchten van Insel Air International B.V. En ook na gesprekken met de Curaçaose autoriteiten over de vliegveiligheid blijft het kabinet bezorgd. “Er zijn veel Nederlanders die gebruik maken van deze maatschappij en wij kregen signalen dat het niet veilig genoeg is, dus hebben we deze actie ondernomen”, legt de woordvoerder uit.

Op Aruba heeft de luchtvaartautoriteit wel een vliegverbod ingesteld voor de vluchten van Insel Air Aruba B.V. om de vliegtuigen van de maatschappij extra te inspecteren.

Diverse incidenten gemeld

Het vliegverbod op Aruba volgt na meldingen van meerdere incidenten met toestellen van de maatschappij. Naar aanleiding van die incidenten verbood het Amerikaanse consulaat haar medewerkers al om met Insel Air te vliegen.

Volgens nieuwssite Caribisch Netwerk viel bij twee vluchten in een tijdsbestek van drie weken de druk weg in de cabine, waardoor noodlandingen in Colombia en Miami gemaakt moesten worden.

‘Grote consequenties voor bereikbaarheid’

Het wegvallen van de vluchten die Insel Air uitvoert, heeft ‘grote consequenties’ voor de bereikbaarheid van het Koninkrijk en Caribisch Nederland, zegt Dijksma. Er wordt overlegd met de bestuurders van de eilanden om te kijken welke rol Nederland kan spelen bij het aanpakken van de problemen.

De Nederlandse inspectiedienst voor Leefomgeving en Transport (ILT) gaat de collega’s op Curaçao ‘op zeer korte termijn assistentie’ geven, schrijft Dijksma aan de Tweede Kamer. Ook krijgt de ILT een rol op Aruba.

Bron: RTL

2 Reacties op “RTL | Kabinet verbiedt ambtenaren met onveilig Insel Air te vliegen

  1. Abraham Mossel

    Het wachten is, en dat duurd echt niet lang meer, op een chinese lucht!vaartmaatschappij.

  2. Nogmaals, oprottem Lippinkhof en Heerenveen.

    Lippinkhof kan autowasser worden bij Herz Carrental, Heerenveen heeft thuis de kontenlikker van Schotte, Stella van Rijn, zitten wiens orale diensten aan Schotte haar een positie van secretaris generaal hebben opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *