RTL | OM onderzoekt project VolkerWessels-dochters op Sint Maarten

Brug over Simpson Bay Lagoon, waar dochterbedrijf VolkerWessels aan meebouwde

Twee dochterbedrijven van VolkerWessels worden onderzocht door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) vanwege mogelijke omkoping om opdrachten te krijgen op het Caribische eiland Sint Maarten.

Het onderzoek gaat onder meer de bouw van een brug op Sint Maarten enkele jaren geleden, zegt een woordvoerder van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Er wordt gekeken of er steekpenningen zijn betaald om de opdrachten binnen te halen.

Volgens VolkerWessels is de zaak onderdeel van een groter onderzoek naar meerdere infrastructurele projecten op Sint Maarten waar ook andere bedrijven bij betrokken zijn. Het bouwbedrijf heeft het alleen over de bouw van de Causeway Bridge.

32 miljoen euro

Volker Construction International (VCI) en Volker Stevin Caribbean (VSC) begonnen in 2010 met de voorbereidingen voor de bouw van de brug. In 2012 wonnen ze de aanbesteding en dat jaar en in 2013 werd de brug gebouwd.

VCI en VSC kregen volgens VolkerWessels ongeveer 32 miljoen euro voor het project en leden daar een verlies op van ongeveer 1,5 miljoen euro. Sinds 2014 zijn de dochterondernemingen niet meer actief, zegt VolkerWessels.

Panden doorzocht

Het OM is al langer bezig met het corruptieonderzoek. In juni vorig jaar zijn verschillende bedrijfspanden op Sint Maarten doorzocht. Het ging onder meer om een trustkantoor en kantoren van het havenbedrijf van Sint Maarten. In Nederland is een kantoorpand van een van de verdachte dochterondernemingen doorzocht.

Het bouwbedrijf heeft ook een eigen onderzoek aangekondigd en heeft daarvoor externe experts ingeschakeld. Het aandeel VolkerWessels sloot maandag op 22,48 euro.

Bron:  RTL Z / ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *