RTL: ‘Op Sint-Maarten zitten echt heel grote boeven

De invloed van de maffia op Sint-Maarten en Curaçao wordt steeds groter. Reden tot grote bezorgdheid, vinden SP en VVD.

Sint-Maarten-sxm

RTLnieuws: ‘Op Sint-Maarten zitten echt heel grote boeven

SP’er Ronald van Raak is stellig in zijn uitspraken: “Sint-Maarten staat op het punt overgenomen te worden door de maffia”, zegt hij op Radio 1.

“De heer Corallo wordt heel vaak genoemd, dat is een Italiaan verbonden met de Siciliaanse maffia die ook veel casino’s heeft op Sint-Maarten, en een geducht witwasser is. Ja, we hebben het hier echt over heel grote boeven.”

Vermenging onder- en bovenwereld
Een mening die wordt gedeeld door zijn VVD-collega André Bosman:

“We praten weleens over de vermenging van onderwereld en bovenwereld op Sint-Maarten. Daar zijn ook stevige rapporten over geschreven. Afgelopen vrijdag is er een nieuw rapport uitgekomen. Dat onderzoek is stevig, groot, en eigenlijk bevestigt het de zorg ten aanzien van corruptie bij ministers, bij Statenleden, maar ook bij bedrijven.”

ZIE OOK: Kamer eist actie van Plasterk in Caribisch gebied

De partijen eisen van het kabinet dat Nederland nu onderzoek gaat doen naar de verwevenheid van de maffia met het lokale bestuur en de oncontroleerbare geldstromen op Sint-Maarten.

Maffiastaat in Amerika
Het Openbaar Ministerie op Sint-Maarten is daar te klein voor, vindt Van Raak.

“Dat zal de verantwoordelijkheid zijn van Nederland binnen het koninkrijk. Wij moeten ervoor zorgen dat er voldoende mensen en middelen aanwezig zijn, en er zal ongetwijfeld ook steun van Amerika kunnen komen. Die willen ook geen maffiastaat in hun achtertuin, en dan zal dat strafrechtelijk onderzoek moeten beginnen naar foute politici en het foute geld.”

Van Raak:

“Dat kan via de Rijksministerraad, via de gouverneur op Sint-Maarten, maar we beginnen met een uitspraak van de Tweede Kamer dat wij niet accepteren dat binnen ons koninkrijk een eiland, een bevolking wordt overgenomen door de maffia.”


Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *