RTL | Politicus Sint-Maarten voor rechter om fraude

De rechtszaak begint dinsdag bij de rechtbank in Philipsburg. (Archieffoto). © ANP

Een parlementslid op Sint-Maarten, een politiefunctionaris en vijf andere verdachten moeten zich komende week voor de rechter verantwoorden voor fraude rond het havenbedrijf van het eiland.

​Het Openbaar Ministerie (OM) is erop gebrand corruptie op het eiland te bestrijden en wil met de zaken ‘een signaal afgeven’.

2,7 miljoen euro

In een aankondiging van de zittingen, die voor dinsdag en woensdag gepland staan, verwijst het OM naar de miljoenen euro’s die de Nederlandse regering heeft toegezegd om het eiland te helpen na de verwoestende orkaan Irma.

Justitie beschuldigt de verdachten ervan dat ze voor ruim 6 miljoen Antilliaanse guldens (circa 2,7 miljoen euro) aan belastingen hebben ontdoken. Er zijn bovendien ‘sterke aanwijzingen’ dat het werk waarvoor het havenbedrijf hen betaalde helemaal nooit is uitgevoerd.
Topman ook vervolgd

Volgens de lokale krant The Daily Herald heeft justitie al eerder toestemming gekregen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie om zittend parlementariër Chanel Brownbill te kunnen vervolgen.

De hoofdverdachten in de grote fraudezaak worden later voor de rechter gebracht. Het zijn de topman van het havenbedrijf en de eigenaar van het beveiligingsbedrijf dat de haven bewaakt.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bewoners Sint-Maarten langer in puin door politiek conflict
Sint-Maarten neemt anticorruptiewet aan en voldoet aan voorwaarde Nederlandse hulp

Bron: RTL Nieuws / ANP

Bron: RTLnieuws

Een Reactie op “RTL | Politicus Sint-Maarten voor rechter om fraude

  1. Wij moeten jaloers zijn op St. Maarten want blijkbaar hebben ze daar geen moeite om politici te veroordelen. Laatst is ook een gevangenisdirecteur opgepakt, terwijl wij hier een gevangenis hebben waar drugs en wapens gewoon via de voordeur naar binnen komen. De directeur hier loopt vrolijk rond en rijdt zelfs in een dure BMW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *