RTL | President Trump slaat niet terug: ‘Gevaar voor oorlog lijkt geweken’

President Trump tijdens de persconferentie.

De Verenigde Staten lijken niet terug te slaan na de Iraanse aanval op Amerikaanse doelen afgelopen nacht. Die aanval was de vergelding voor de dood van de Iraanse generaal Soleimani. President Trump komt met nieuwe sancties, maar niet met nieuw geweld.

Dat heeft de Amerikaanse president laten weten in een persconferentie. “Onze geweldige Amerikaanse strijdkrachten zijn overal op voorbereid”, vertelde Trump. “Het lijkt erop dat Iran inbindt. Dat is goed voor alle betrokken partijen en heel goed voor de wereld.”

Gevaar van oorlog lijkt geweken

Volgens correspondent Erik Mouthaan is de kou nog niet helemaal uit de lucht, maar lijkt het gevaar van een oorlog geweken. “Als een ander land Amerika aan zou vallen met raketten. Nou, dan hadden ze echt wel een antwoord gekregen”, vertelt Mouthaan.

“In dit geval gebeurt dat niet, omdat president Trump ook wel doorheeft dat iedereen een stapje terug doet. Daarmee is het risico op een ernstig gewapend conflict veel kleiner geworden.

Nieuwe en zware economische sancties

Trump legt Iran wel per direct nieuwe en zware economische sancties op. “We zullen nooit toestaan dat Iran nucleaire wapens krijgt of mensen blijft doden, maar wij willen het liefst een nieuwe deal met het land sluiten.”

‘Iran kan een mooi land zijn’

De Amerikaanse president zegt open te staan voor een nieuwe relatie met het land. “Iran kan een mooi land zijn. Aan alle Iraniërs: wij willen dat jullie een mooie en goede toekomst tegemoet gaan, de toekomst die jullie verdienen. We zijn klaar om vrede te bewerkstelligen.”

Trump wil ook dat de NAVO een grotere rol gaat spelen in het Midden-Oosten, om de spanningen te doen afnemen.

Bron: RTL Nieuws

3 Reacties op “RTL | President Trump slaat niet terug: ‘Gevaar voor oorlog lijkt geweken’

 1. @laplas

  Die kartonnen afscheidingsmuren waren dan weer niet zo erg.
  Ze hadden ook geen minutie meer en moesten pang pang roepen.

 2. Nu Iran een Boeing uit Ukraine heeft neergehaald met 2 russische raketten staan ze toch wel met een mond vol tanden….

  https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/iran-plane-crash-investigation/index.html

 3. Belangrijker is natuurlijk dat Iran het hierbij laat natuurlijk.

  Zag een interview van Jeanine Hennis, Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties op TV. Dievrouw is een ramp alles wat mis kon gaan tijdens haar ministerschap is misgegaan bij defensie.

  Van verouderde munitie die vroegtijdig afging tot kartonnen muren om schietbanen af te scheiden.

  Het was wel amusant om haar te horen zeggen dat zij de Iraniërs en de Irakezen moet adviseren. Laten we zeggen dat Jeanine Hennis de Lesley Fer van de Verenigde naties is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *