RTL | Privéjet Turkse drugsdealer geveild voor 700.000 dollar

De Bombardier Challenger op het vliegveld van Curaçao. Beeld © BVA Auctions

De privéjet van de Turkse drugsdealer die vorig jaar op Curaçao net voor vertrek tegen de lamp liep, heeft bij een internetveiling 700.000 dollar (583.000 euro) opgebracht. Wie er met het vliegtuig vandoor is gegaan, is niet bekend.

Dat staat op de desbetreffende kavel op de website van veilinghuis BVA Auctions. De veiling begon op 15 december met een openingsbod van 100.000 dollar. Totaal ontving de veilingsite 33 biedingen.

Hoewel het vliegtuig nog vliegklaar gemaakt moet worden, lijkt het bedrag voor de Bombardier Challenger 601-3A een koopje. Vergelijkbare vliegtuigen, die plaats bieden aan elf passagiers en van alle gemakken zijn voorzien, beginnen op online marktplaatsen op 2 miljoen dollar, als er al prijzen bekend worden gemaakt.

289 kilo coke

De vorige eigenaar wilde er met 289 kilo cocaïne mee naar Turkije vliegen. De Turkse zakenman werd vorig jaar echter betrapt door de politie en draaide bak in. Het vliegtuig staat sindsdien werkloos op het platform.

Vooraf werd al uitgegaan dat de hoogste bieder ver boven het openingsbod moest gaan zitten, vertelde Marjolein Loppies van BVA Auctions eerder tegen RTL Z. “We hebben wel eens kleinere vliegtuigen geveild, maar van deze orde nog nooit, dus dat is echt wel speciaal.”

Veel belangstelling

De belangstelling vooraf was met twee kijkdagen enorm, aldus Loppies. Een proefvlucht was echter niet mogelijk vanwege de verzekering. De koopjesjagers kwamen volgens haar uit alle windstreken: “Rusland, Saoedi-Arabië, Colombia, Duitsland, Canada en Guernsey.”

De opbrengst gaat, na aftrek van een fee en een onkostenvergoeding voor BVA, naar het Openbaar Ministerie op Curaçao. Die gaat het geld gebruiken voor criminaliteitsbestrijding, zoals het zogeheten afpakteam. Deze politieagenten proberen zo veel mogelijk geld van criminelen af te pakken.

Bron: RTL

5 Reacties op “RTL | Privéjet Turkse drugsdealer geveild voor 700.000 dollar

 1. Zit die Turk dan in Bon Futuro?

 2. Abraham Mossel

  Nee @KAWETA, de nieuwe eigenaar is Gerrit de Raaf. Het vliegtuig wordt als speeltje in de tuin van het gevang geplaatst,, zodat hij zich niet verveeld de aankomende 2 jaar achter slot en grendel.

 3. En de nieuwe eigenaar is Inselair.

 4. oooh ja,
  BON AÑA

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *