RTL | Schietpartij in Thalys: Mariniers voorkomen bloedbad in trein uit Amsterdam

Verdachte was op wc #Thalys. Amerikaanse mariniers zouden geluid herkend hebben van doorladen zwaar wapen. Konden hem snel overmeesteren

Verdachte was op wc #Thalys. Amerikaanse mariniers zouden geluid herkend hebben van doorladen zwaar wapen. Konden hem snel overmeesteren

Twee Amerikaanse mariniers hebben een bloedbad voorkomen in een Thalys van Amsterdam naar Parijs. Zij hoorden op het toilet het geluid van het laden van een vuurwapen en grepen daarop meteen in, zegt correspondent Stefan de Vries.

“Zonder hen zou dit zijn uitgelopen op een tragedie”, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken op een persconferentie.

Bij het overmeesteren van de gewapende man is een van de twee mariniers gewond geraakt, hij is geraakt door een kogel. Een Britse passagier is ook gewond, hij was gestoken met een mes. Beiden zijn in kritieke toestand opgenomen, meldt een woordvoerder van de Franse president Hollande.

Een derde persoon, een Franse acteur, raakte gewond toen hij aan de noodrem trok. Een van de mariniers is in levensgevaar, de verwondingen van de andere gewonden lijken mee te vallen. De gewapende man is gearresteerd. Hij had een kalasjnikov en negen magazijnen bij zich.

Wat het motief is van hem, is nog onduidelijk. De Franse autoriteiten sluiten niet uit dat hij een terreuraanslag wilde plegen. In de trein zaten 200 passagiers. Het gaat om de Thalys die om 15:17 uur vertrok vanaf Amsterdam CS en om 17:13 uur vanaf Brussel Zuid. Daar is de schutter op de trein gestapt.

Bron: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *