RTL | Schokkende foto: Rossana Kluivert redt verwaarloosde honden op Curaçao

Rossana Kluivert

Rossana Kluivert

Rosanna Kluivert zet zich in voor zwerfhonden op Curaçao. Terwijl haar man Patrick op trainingskamp is, redt de voetbalvrouw zwaar verwaarloosde dieren.

Rosanna laat aan RTL Boulevard weten dat ze op dit moment weer op het tropische eiland is. Samen met tientallen vrijwilligers gaat ze vuilnisbelten af waar veel honden worden gedumpt. “Het zijn er echt honderden. Ik heb hele simpele spullen uit Nederland bij om de beesten te redden. Denk aan een vangstok, dekens en medicijnen.”

Rossana Kluivert hond-2

Rossana Kluivert

De brunette stuurt een foto mee van de hond Pacha. Daarop is te zien dat het beest sterk vermagerd is. “Hij heeft het gelukkiger overleefd, maar er zijn genoeg slechte voorbeelden”, aldus een aangeslagen Rossana.

Bron: RTLnieuws

8 Reacties op “RTL | Schokkende foto: Rossana Kluivert redt verwaarloosde honden op Curaçao

 1. Uitstekend initiatief van de Kluiverts. Hoe meer mensen zich met de dieren bezighouden hoe beter.
  Laat de regering zich dan vooral bezighouden met de 1/4 bewoners die van onder de armoedegrens moeten zien rond te komen. En vooral pak de jeugdwerkloosheid aan, zodat de boyz and girls niet de wijken in hoeven te gaan om te roven en stelen. Als dan de ‘statenleden’ ook een dee; van hun maandelijkse inkomen doneren aan de vele goede doelen kan het nog wel iets worden hier. Maar dat is vast teveel gevraagd. Onkunde, veroordeelden en andere ‘slimmerds’ bevolken de Staten.
  Wow, schamen jullie je niet.
  Ik bedoel maar.

 2. @Bash, ik ben ook een van degenen die zich al langer inzet voor de zwerhonden en -katten op het eiland. Natuurlijk kunnen de krachten beter gebundeld worden, maar ego’s en historische meningsverschillen verhinderen dat. Feit is dat de Kluiverts kennelijk een financiele bron kunnen aanboren die anderen tot dusver niet in die mate konden aanboren. Wees blij en stap over de manier die gebruikt wordt om aandacht te trekken heen. Ook achter het initiatief van de Kluiverts zijn vele vrijwilligers, tot voorheen in de anonimiteit, betrokken, om er een succes van te maken. Hun werk wordt nu alleen van meer mogelijkheden voorzien door extra geld. Simpel as that. Goed voor de zwerfhonden en dat is wat telt.

 3. Men vergeet dat er al lange tijd vrijwilligers en stichtingen hier rondlopen en rijden om zwerfhonden te helpen en op te vangen. Deze mensen doen heel goed werk in de anonimiteit. Hulde en respect voor deze mensen.
  Geen hulde en respect voor de familie kluivert.
  Dit begint een beetje de “1 Family kluivert Show” te worden.
  Alles begint met de opvoeding van een groot aantal mensen hier om hun hond niet als voorwerp of afval te gebruiken. Mentaliteits verandering. Duurt eventjes, maar het zal goedkomen
  Een buurman dacht er ook zo over. Hond ziek? Weg ermee. Dumpen dus. Nu gaat hij regelmatig naar de dierenarts en heeft zijn nieuwe hond (teef) laten steriliseren. Ligt niet aan de ketting, kan vrij rondlopen en is blij als de buurman weer thuis komt

 4. Nou, @Ericaplas. Dat beeld van die onbeschaafde wilden die honden laten kreperen klopt wel. Hoe moeilijk is het je hond aan te melden voor een GRATIS strerilisatie of castratie. Zijn ze hier te lui voor. Het interesseert ze geen reet. Blij dat iemand als Rosanna Kluivert haar bekendheid gebruikt om echt iets te doen aan dierenleed. Hulde voor dit geweldige initiatief !

 5. Geweldig wat die familie doet om die dieren te redden, geen 1 dier verdient het het om zo behandelt te worden.
  Een grote pluim voor Rossana en familie

 6. Het is niet te hopen dat elke keer als Rossana Kluivert een hond redt dat zij een tweet de wereld rondstuurt. Dit is niet de publiciteit die wij willen, moet de hele wereld denken dat wij onbeschaafde wilden zijn, die honden laten creperen? Ik hoop dat de minister van toerisme hier een halt aan toe roept dit soort publiciteit kunnen we missen als kiespijn.

 7. Tuurlijk, oplappen die honden met de simpele middelen die je hebt, maar wel eventjes snel knippen en onvruchtbaar maken, anders lopen ze de ,ondi in, gaan weer met hun kont omhoog staan en 9 weken later hebben we er weer een stuk of 8 bij.

  Ga nu een keertje goed het hele eiland over en iedere loslopende, geen band dragende hond oppakken en afmaken. Klinkt cru, maar is beter voor mens en hond.

 8. Dweilen met de kraan open. Zwerfhonden hebben geen baas en worden dus niet gedumpt. Vangen en onvuchtbaar maken is de oplossing.
  Als ik een huishond wil op Curacao, ga ik die echt niet uit het asiel halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *