RTL | Woede en verdriet op Sint Maarten om dood agent Benji

Woede en verdriet op Sint Maarten om dood agent Benji

Woede en verdriet op Sint Maarten om dood agent Benji

Op Sint Maarten is gisteren politieagent Gamali Benjamin (‘Benji’) overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.

Benjamin Gamali (KPSM) | Foto Judith Roumou

Benjamin Gamali (KPSM) | Foto Judith Roumou

De schietpartij bracht veel reacties en emotie teweeg op het Caribische eiland. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de ‘misdaadgolf’ tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.

Protest collega’s
Veel winkeliers in winkelstraat Front Street sloten donderdag hun deuren uit solidariteit met de agent die dagelijks op de fiets in dit toerismegebied patrouilleerde. Zijn collega’s liepen een mars naar de plek waar hij werd neergeschoten. Politiewagens reden uit protest in colonne door de straten van Philipsburg, zoals op deze video te zien is: https://www.facebook.com/onlyonsxm/videos/827230917351032

Dominicaanse Republiek vervoerd voor een operatie om de kogel operatief uit zijn schedel te verwijderen. Voor de operatie werd hij echter hersendood verklaard. Hij werd vrijdag teruggevlogen naar Sint Maarten. Daar overleed hij gisteren. De twee vermeende overvallers zijn inmiddels gearresteerd. Een van de twee mannen heeft zelf een schotwond opgelopen.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *