RTV | Bende uit Curaçao ook actief in Zwolle

De bendes houden zich onder meer bezig met wapenhandel, afpersing en overvallen

De bendes houden zich onder meer bezig met wapenhandel, afpersing en overvallen

Op Curaçao zijn ongeveer tien criminele groepen actief, waarvan er een aantal ook vertakkingen hebben in Nederland. Een aantal van die bendes is ook actief in Zwolle, meldt het Openbaar Ministerie in Willemstad aan de NOS. Volgens de woordvoerder van het OM op Curaçao houden de bendes zich bezig met drugs, wapenhandel, overvallen en afpersing.

Het Openbaar Ministerie in Willemstad gaf opdracht aan het Nederlandse onderzoeksbureau Faber om de bendes op het eiland in kaart te brengen. “Strikt genomen heeft Curaçao geen bendes, zoals we die kennen uit de Verenigde Staten en Mexico. Maar we hebben wel een groot aantal criminele organisaties. Daar zijn we van geschrokken”, zegt Serphos.

Schietpartij op vliegveld

Vorig jaar was een schietpartij op het vliegveld van Curaçao wereldnieuws, nadat bendes elkaar hadden beschoten bij de aankomsthal van het vliegveld. Twee bendeleden werden gedood. Zeven omstanders raakten gewond.

Dezelfde bendes zijn volgens het OM in Willemstad ook actief in Nederland. Onder meer in Zwolle, Dordrecht, Den Helder en Rotterdam. In die laatste stad was in een overvol metrostation in 2013 een gewelddadige schietpartij tussen twee Curaçaose bendes

Bron: RTVOost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *