RTVOost | Enschedees gezin afgeperst en gruwelijk vernederd

De Enschedeër kwam met verhaal dat hij hulp van de No Limit Soldiers, een beruchte en niet voor moord en doodslag terugdeinzende bende van Curaçao, had ingeroepen

Een Enschedese moeder en haar beide kinderen zijn in 2015 op een afschuwelijke manier vernederd en afgeperst door een 23-jarige plaatsgenoot. Ze werden halfnaakt vastgebonden met de loop van een pistool tegen het hoofd op de foto gezet. De zoon moest op de foto in vrouwenkleding en werd als een hond uitgelaten.

Dat bleek gisteren in de rechtbank van Almelo, waar beelden van de vernederingen publiekelijk werden getoond. De strafzaak is aangehouden zodat gedragsdeskundigen meer kunnen zeggen over de ontkennende verdachte.

De Enschedeër was de vriend van de dochter van het gezin. Het gezin kwam in de knoop toen de dochter in 2014 problemen kreeg met een groep, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De Enschedeër zou zich opgeworpen hebben als beschermer van het gezin maar het omgekeerde gebeurde volgens de officier van justitie.

Nachtmerrie
Ze kwamen in een bijna onvoorstelbare nachtmerrie terecht. De Enschedeër kwam met een verhaal dat hij hulp van de No Limit Soldiers, een beruchte en niet voor moord en doodslag terugdeinzende bende van Curaçao, had ingeroepen.

De Enschedeër zei dat hij de tussenpersoon was en dat de bende de bescherming niet voor niets deed. Er zou fors betaald moeten worden en dat gebeurde ook. Moeder en zoon verkochten hun auto’s en het gezin scharrelde zeker 50.000 euro bijeen om de bende tevreden te stellen.

Maar daar bleef het niet bij. De bende begon ook allerlei eisen te stellen. Zo moesten de gezinsleden hun telefoons inleveren, moesten ze stoppen met school en werk en alle sociale media-accounts verwijderen en zou hun woning zijn overgenomen door een groep jongeren die de woning als een hangplek gebruikten.

Bizarre opdrachten
Om de bende tevreden te houden moest het gezin ook voldoen aan de meest bizarre opdrachten. Zo moest de zoon veelvuldig op de foto in vrouwenkleding, werd hij gedwongen om in een vrouwenstring in de vrieskou buiten te zitten, sneeuwpoppen te maken en werd hij als een hond uitgelaten.

Broer en zus werden ook halfnaakt vastgebonden met de loop van een pistool tegen het hoofd op de foto gezet. De broer werd daarnaast door de Enschedeër als boksbal gebruikt. Op beelden in de rechtszaal was te zien dat hij meerdere keren knock-out werd geslagen.

Bende verzonnen
Uit onderzoek van justitie is gebleken dat er nooit sprake is geweest van een bende die het gezin bedreigde. Volgens de officier van justitie is alles verzonnen door de 23-jarige verdachte. Waarschijnlijk om zo aan geld te komen om te gokken.

De man zegt dat hij niets te maken heeft met alles wat gebeurde en er zelfs nooit iets van gemerkt heeft. De rechtbank wil dat gedragsdeskundigen een rapport over de Enschedeër opmaken. Als hij daar niet aan mee werkt dan wil het OM een stap verder gaan en de man naar het Pieter Baan Centrum sturen.

Het is niet duidelijk wanneer de zaak verder gaat.

Bron: RTVOost

2 Reacties op “RTVOost | Enschedees gezin afgeperst en gruwelijk vernederd

  1. Een 23-jarige Enschedeër, die de naam No Limit Soldiers misbruikt, heeft een leuke vooruitzicht als hij veroordeeld wordt en in de cel terecht komt. Maar hoe zit dat, heeft de Enschedeër ook Curaçaose roots? Anders, behalve het noemen van NLS, wat is de KKC nieuwswaarde t.a.v. deze Dominicaanse bende?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *