RTVOost | Rijssense wil in Curacao zwerfhonden problematiek aanpakken

Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao.

Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao.

Op Curaçao zwerven duizenden zwerfhonden door de straten. Dierenliefhebster Mirjan Seppenwoolde verhuisde 5 jaar geleden met haar man Gerard vanuit Rijssen naar Curaçao en zag daar de enorme problematiek van de zwerfhonden.

Ze besloot zich over de honden te gaan ontfermen.

Inmiddels heeft ze haar huis op Curaçao ingericht voor de opvang van honden. Er lopen er dagelijks zo’n 25 honden rond. Mirjan: “Ik ben ooit begonnen met één hond die ik thuis opving. Maar dat aantal groeide al snel. Ik werd meteen gezien als de vraagbaak en de opvangplek als het ging om straathonden. Honden worden er niet gecastreerd en gesteriliseerd. En tuinen en huizen zijn niet afgesloten dus honden lopen in en uit. Er zijn daardoor veel nestjes op straat.”

Geld nodig

Het is niet goedkoop om de straathonden te onderhouden. Er is van alles nodig, van voedsel tot medische verzorging. Af en tot heeft ze wat donaties vanuit Nederland. Er zijn wat bekende Nederlanders bij haar op bezoek geweest om zich in te zetten voor de zwerfhonden, zoals Jandino Asporaat, Anouk Smulders en Rosanna Kluivert.

Steriliseren en castreren

Het probleem moet volgens Mirjan vooral bij de wortel aangepakt worden: “Er moet geld komen om de honden te steriliseren en te castreren. En de eilandbewoners maken zich er niet zo druk om. We moeten zorgen dat de mensen zich bewust worden van het probleem.”

Bron: RTVOost

8 Reacties op “RTVOost | Rijssense wil in Curacao zwerfhonden problematiek aanpakken

  1. Correct, maar je weet iedereen wil een dubbeltje verdienen. Men gut elkaar het licht niet in de ogen.

  2. Het blijft toch dweilen met de kraan open wat betreft de honden en zwerfkatten. De een wordt geholpen en de ander wordt de straat weer opgegooid. Vele van deze honden en katten zullen nooit meer herplaatst worden en dus altijd een zwervend bestaan blijven houden. Super dat deze mevrouw en vele anderen zich inzetten voor dit doel maar naar mijn idee kunnen ze beter een keer grote schoonmaak houden onder de zwerfhonden en katten want het is triest wat je ziet lopen langs de weg. En ik weet dat ik er een hoop tegen de schenen schop nu maar als je eerlijk bent is grote schoonmaak zo nu en dan de enigste en beste oplossing om al dat dierenleed te voorkomen.

  3. Ik hoor de ‘Rijssense’ niet over de 1//4 van de bevolking die ver onder de armoedegrens moeten rondkomen.

  4. Hand Hater die zwerfhonden hebben wel een betere karakter en leven dan jij. Daarom zitten ze niet in de dieren asiel.

  5. helaas een waarheid al een koe….

  6. Eilandbewoners maken zich al niet druk om hun kinderen, het is een grote illusie om te denken dat ze zich wel druk gaan maken om hun honden.

  7. Als Omayra Leeflang de helft van haar salaris van dadelijk 17,000 netto aan dit initiatief zou wijden, is het problem dit jaar nog opgelost.

  8. Joep Meloen

    Er is een probleem met zwerfhonden, maar het zou handig zijn wanneer deze mevrouw eerst kennis had genomen van de vele andere initiatieven. Dan had ze wellicht samen kunnen werken i.p.v. weer een nieuw project opstarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *