Rudolph Garmes weg bij RdK

WILLEMSTAD — Het contract van interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), Rudolph Garmes, is niet verlengd. Dat meldt Sidney ‘Bicho’ Justiana, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) en tevens opvolger van Garmes. Samen met mede-commissaris Henk Deira is hij gedelegeerd raadslid, tot eind september belast met de bedrijfsvoering.

Garmes leidde de overheidsnv van januari 2011 tot 27 juli jongstleden.
Bij zijn aantreden kreeg hij een jaarcontract. Dit werd met een half jaar verlengd doordat de wervings- en selectieprocedure voor een nieuwe directeur niet op tijd was opgestart. Doordat de aandeelhouder (AvA) het contract niet tot in het oneindige kan verlengen, is er gekozen voor deze oplossing.

Justiana staat aan het hoofd van ‘General Affairs’ en personeelszaken.
Collega Deira is belast met het toezicht op het technische gedeelte.
Justiana benadrukt dat het tweetal niet tot interimdirecteurs zijn benoemd.

We werken volgens een schema en zitten niet van maandag tot en met vrijdag van acht tot vijf op kantoor. De arbeiders van RdK kunnen redelijk autonoom hun werkzaamheden uitvoeren. Er is geen behoefte om daar continu te zitten.”
In september moet de zoektocht naar een nieuwe directeur zijn afgerond, zegt Justiana.

RdK krijgt twee directeuren. Zo komt er een General Services Director en een Industrial Operations Director. De directie wordt uitgebreid omdat er grote bedragen in RdK omgaan. Ook zijn de belangen groot.
Aanvankelijk moest het proces in mei zijn afgerond. Dit is nu verlengd tot eind september. Garmes staat de twee gedelegeerde commissarissen wel bij met raad. Justiana wil op korte termijn de informatievoorziening verbeteren.
Vanaf aanstaande maandag gaat er wekelijks een nieuwsbrief de deur uit. Hierin wordt de gemeenschap geïnformeerd over de stroomlevering van de BOO-energiecentrale aan nutsbedrijf Aqualectra. Ook zal er maandelijks met de vakbonden worden overlegd. De ruggespraak is bedoeld om samen tot oplossingen te komen.

Justiana was jarenlang voorzitter van onderwijsvakbond Sitek. Ook doceert hij aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Hij is gespecialiseerd in personeelszaken.

Deira is eigenaar/ directeur van QQs Inc, een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport informatiesystemen. In het verleden werkte hij bij de raffinaderij en de BOO-energiecentrale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *