‘Rutte over Marvelyne Wiels horen’

-rutte

Mark Rutte en Marvelyne Wiels voor de “kwestie Marvelyne”


Den Haag – De Tweede Kamer wil van minister-president Mark Rutte (VVD) horen wat hij vindt van de uitkomst van het debat dat de Staten van Curaçao maandag hebben gewijd aan de handel en wandel van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Advertentie

,,Het was een interessant debat, maar met een opmerkelijke uitkomst”,

bracht Kamerlid Ronald van Raak (SP) gisteren naar voren in een procedurevergadering van de commissie voor Koninkrijksrelaties.

,,Ik wil graag van onze premier, die ook voorzitter is van de Rijksministerraad, horen wat hij hiervan vindt. In de Rijksministerraad worden zeer gevoelige zaken besproken dus ik ben benieuwd naar zijn mening over het verloop en de uitkomst van het debat in de Staten”, aldus Van Raak.

Op diens voorstel besloot de commissie de premier te vragen om zijn opvatting per brief aan de Kamer kenbaar te maken. Het antwoord laat zich makkelijk voorspellen: Rutte vindt er ongetwijfeld iets van, maar dat zal hij voor zich houden met als argument dat de landen autonoom zijn in hun keuze wie af te vaardigen naar de RMR.

Eerder werd overigens al duidelijk dat het Nederlandse smaldeel in de RMR minder vrijuit spreekt als Wiels in de buurt is sinds haar integriteit publiekelijk ter discussie staat.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *