RvC van CPA gaat onderzoek doen

cpaWILLEMSTAD — UGTK/Cadmu-voorzitter Wendel Meulen heeft gistermiddag tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Curaçao Ports Authority (CPA) en van directeur Humberto de Castro te horen gekregen dat er nog meer medewerkers zijn die een soortgelijke pensioenregeling hebben ontvangen als de oud-directeuren Augustin Diaz en Richard Lopez Ramirez.
De RvC heeft toegezegd dit te onderzoeken.

“Tot onze verbazing hebben we gisteren kunnen vernemen dat dezelfde pensioenregeling (als voor Diaz en Lopez Ramirez, red.) voor nog een aantal andere werknemers geldt.
Een paar van hen zijn al met pensioen maar sommigen zijn gewoon nog in dienst van de bedrijven.
Dit werd ons door de heer De Castro verteld, die ons tevens verzekerde dat hij geen deel uitmaakt van deze groep.
De KTK-werknemers vinden dit dan ook onterecht en vandaar dat de RvC de toezegging heeft gedaan de zaak verder te willen onderzoeken.
Wij zullen dit dan ook netjes afwachten”

, aldus Meulen.

Dick
Hij licht verder toe dat hij het ongenoegen van de KTK-werknemers over onder andere de voordracht van de vicevoorzitter van de PAR, David Dick, als RvC-lid door het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tijdens deze vergadering aan de orde heeft gesteld.

“De werknemers zien de heer Dick als ‘persona non grata’ aangezien in de tijd dat de omstreden pensioenregelingen werden goedgekeurd hij de president-commissaris was van CPA.
Hij is dus mede verantwoordelijk.
Statenlid Sulvaran had eerder gesteld jonge, gekwalificeerde mensen voor commissariaten te zullen voordragen en vandaar dat de verbazing onder de werknemers groot was toen de heer Dick naar voren werd geschoven”

, aldus Meulen.

De ontmoeting vond plaats nadat de KTK-werknemers duidelijkheid hadden geëist over de terugtrekking van het hoger beroep in de rechtszaak tegen de gepensioneerde directeuren Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez.
De werknemers zijn het daar niet mee eens.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld vond er gisteren een vergadering onder werktijd plaats, met steun van hun vakbond UGTK/Cadmu.
De rechtszaak werd door het havenbedrijf en zijn dochteronderneming KTK aangespannen voor ‘het aangaan van buitensporige pensioenregelingen’ waarbij de bedrijven hebben gemeend dat er ‘onterechte en te hoge pensioenpremies’ zijn betaald voor zowel Diaz als Lopez Ramirez, en vorderden deze bedragen terug.

CPA-directeur Humberto de Castro had gisteren tegenover de vakbond gisteren verklaard zelfs een positief advies te hebben ontvangen van een bureau in Nederland om de zaak voort te zetten.
Maar zowel de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) als de nieuwe RvC, had besloten dat de rechtszaak niet zou worden voortgezet en dat conform de statuten van het bedrijf, ‘de directie de richtlijnen van de AVA en RvC in deze dient te volgen’.
Zoals de Amigoe eerder heeft gemeld, werden de oud-directeuren begin dit jaar in een eerdere gerechtelijke uitspraak in het gelijk gesteld.

“Het standpunt van de RvC is dat als het hoger beroep eenmaal terug is getrokken tegen de ex-directeuren van CPA, dit niet teruggedraaid kan worden.
Maar ze willen het een en ander onderzoeken en daarvan krijgen we volgende week nog een terugkoppeling”

, aldus Meulen die stelt dat de werknemers gewoon aan het werk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *