RvM wil uitleg UTS

uts-smallWillemstad – UTS moet uitleg komen geven in de Raad van Ministers (RvM) over de aangekondigde ontslagronde waarbij 200 banen zullen verdwijnen bij het telecommunicatiebedrijf.
Kenneth Gijsbertha, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van UTS, is door minister Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning per brief verzocht een presentatie aan de voltallige ministerraad te geven.
Dit zal volgende week plaatsvinden. Tegenover verschillende media verklaarde Gijsbertha gistermiddag dat als de regering als vertegenwoordiger van de grootste aandeelhouder van UTS ander beslist, dat het zo zij.

,,Wij kijken primair naar het belang van het bedrijf.”

Er wordt al sinds 2007 gesproken over een noodzakelijke herstructurering bij en van UTS, aldus de voorzitter van de RvC.
Maar telkens zijn er politieke of andere niet-bedrijfsmatige overwegingen om het niet te doen en het tegen te houden, zo meent Gijsbertha.

,,Herstructurering is nodig sinds de telecommarkt openging. Ondertussen haalt de concurrentie UTS in, concurrentie die zelf met veel minder personeel opereert.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *