Saleh: Nog steeds advocaat Kuwas

De zaak Magnus zit muurvast”, zegt Olga Saleh-Kostrzewski, de raadsvrouw van Elvis Kuwas, alias Monster, die verdacht wordt de fatale schoten te hebben gelost. FOTO’S JEU OLIMPIO

Mr Olga Saleh-Kostrzewski is volgens eigen zeggen nog steeds de raadsvrouw van Elvis Kuwas, alias Monster, die verdacht wordt de fatale schoten te hebben gelost. FOTO’S JEU OLIMPIO

Willemstad – Raadsvrouw Olga Saleh-Kostrzewski vertegenwoordigt nog altijd Elvis ‘Monster’ Kuwas, de man die ervan verdacht wordt de schutter te zijn geweest die Helmin Wiels op 5 mei 2013 heeft vermoord. Dat heeft de advocate gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Saleh-Kostrzewski reageert hiermee op een artikel dat afgelopen week in deze krant heeft gestaan en waarin de Nederlandse advocaat Joe de Goeij, gespecialiseerd in het strafrecht, aangaf de nieuwe advocaat van Monster te zijn.

De Goeij verklaarde dat Kuwas het vertrouwen in Saleh- Kostrzewski had opgezegd en hem had benaderd. De twee zouden al een band hebben; De Goeij heeft Monster in het verleden ook als advocaat bijgestaan in andere zaken.

De raadsman, die in Alkmaar gevestigd is, liet tevens weten dat zijn ‘cliënt’ alle medewerking met het Openbaar Ministerie van Curaçao zou staken zolang hij geen afschrift van het dossier zou hebben. In een reactie tegenover deze krant laat Saleh-Kostrzewski weten dat de uitlatingen van De Goeij niet op waarheid berusten en dat zij nog altijd de advocate is die met de verdediging van Kuwas belast is.

Ook van enige samenwerking tussen de twee advocaten – De Goeij vanuit Nederland en Saleh- Kostrzewski vanuit Curaçao – is er volgens laatstgenoemde geen sprake.

Op de vraag wanneer de raadsvrouw voor het laatst contact heeft gehad met haar cliënt, antwoordt de advocate dat zij hier uit veiligheidsoverwegingen geen antwoord op kan geven.

Ook wilde de advocate niet zeggen of haar cliënt in augustus naar Curaçao zal komen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus waarbij behalve Kuwas, drie andere verdachten terecht zullen staan voor de moord.

De Goeij liet vorige week weten dat als het aan hem lag Monster in Nederland zou blijven. Volgens de raadsman kon de veiligheid van Kuwas hier niet gegarandeerd worden.

,,Kijk maar wat er bij jullie op Hato is gebeurd”, zei De Goeij, verwijzend naar het schietincident vorige week dinsdag op Hato waarbij twee doden en zes gewonden zijn gevallen.

Saleh-Kostrzewski liet gisteren weten hier op dit moment niets over te kunnen zeggen. De Goeij liet gisteren in een reactie weten niet langer bij de zaak te zijn betrokken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *