Sanering UTS nog niet klaar

uts-smallWillemstad – 115 Personeelsleden hebben gereageerd op de vrijwillige ontslagronde bij telecommunicatiebedrijf UTS, zo laat het bedrijf weten in een persbericht, waarin tevens wordt aangegeven dat de herstructurering om weer in een financieel gezonde situatie te komen nog niet is afgerond.

Advertentie

Eind 2013 zorgde UTS voor veel beroering bij de aankondiging dat een groot aantal werknemers zouden moeten worden ontslagen om het bedrijf weer financieel gezond te maken.

,,Om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen en de up-to-date telecommunicatiediensten die betrouwbaar en betaalbaar zijn voor de bevolking moet de herstructurering doorgaan. Er moeten investeringen worden gedaan in het bedrijf en de infrastructuur en deze kunnen alleen betaald worden als het bedrijf gezond is en de kosten kan beheersen”, aldus UTS.

Naast de afvloeiing van personeel wordt ook de verkoop van gebouwen en de verkoop van aandelen in buitenlandse bedrijven aangewend om te bezuinigen.

,,De Raad van Commissarissen heeft reeds het besluit genomen om zich terug te trekken uit de investeringen van UTS in andere markten die het bedrijf hebben belet het maximale uit het bedrijf te halen en ook uit bedrijven waar UTS uit strategisch oogpunt niet in moet investeren”, somt UTS de maatregelen op.

Daarnaast staan ook dit jaar meer ontslagen op het programma.
UTS brengt naar voren niet het enige telecommunicatiebedrijf te zijn in de wereld die aan personeelsreductie moet doen om kosten te beheersen, en noemt voorbeelden als KPN, Vodaphone, AT&T en Belgacom.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *