Schade door windhoos in Wijk bij Duurstede

Bron: NU.nl

Een windhoos heeft zondagmiddag in Wijk bij Duurstede (NL) grote schade veroorzaakt in de wijk Molenvliet.
Dakpannen werden van huizen gerukt en bomen ontworteld. Ook zijn veel ruiten gesneuveld.

Advertentie

windhoos
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is de materiële schade enorm. Voor zover bekend zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd.
”Ik ben door de wijk gereden en dan wordt pas duidelijk hoe de wind heeft huisgehouden. Er zijn zelfs panden instabiel geworden door de windhoos”, zegt de woordvoerder.

Bewoners zijn bezig om de schade in beeld te brengen, zoals bomen die op auto’s zijn gevallen en dakdelen die naar beneden zijn gekomen. In een van de straten is een lantarenpaal geknakt.
De woordvoerder waarschuwt het publiek daarvan uit de buurt te blijven in verband met elektrocutiegevaar.
Brandweer
Ook het aangrenzende bedrijventerrein heeft volgens de veiligheidsregio veel schade opgelopen.
De brandweer van Wijk van Duurstede is met veel materieel uitgerukt naar de getroffen buurt. Ze krijgt daarbij assistentie van collega’s uit de regio.
Ook op andere plaatsen in het land zijn zondagmiddag windhozen waargenomen, liet een woordvoerder van weerbureau Weeronline weten. ”De meldingen kwamen vooral uit Gelderland, omgeving Arnhem en verderop in Maurik. Maar daar waren de hozen veel minder sterk”, aldus de zegsman.
Volgens hem is de windhoos die in Wijk bij Duurstede toesloeg vrij uniek voor Nederland. ”Er komen wel vaker hozen voor, maar met zoveel kracht en schade is zeldzaam. Het was bijna een tornado”.

Zondagmiddag verscheen dit filmpje op Youtube. Het zou gaan om de windhoos in Wijk bij Duurstede. Die windhoos veroorzaakte veel schade. Dakpannen werden van huizen gerukt en bomen ontworteld. Ook zijn veel ruiten gesneuveld.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *