Schikking huurschuld regering

Stichting Monumentenzorg tevreden

Willemstad – De stichting Monumentenzorg heeft gisteren bij de rechtbank een schikking getroffen over de huurachterstand van de regering. Dat heeft Marcel van der Plank, voorzitter van de stichting, tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

De schikking heeft betrekking op een bedrag dat is opgebouwd uit de huurachterstand en de rente daarop, advocaatkosten en administratiekosten.
Het gaat om de panden van Casa Blanca waar Kranshi is gehuisvest en het pand aan de Scharlooweg 102 van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap Cultuur, afdeling Sport en Cultuur.
Van der Plank wilde niet ingaan op de inhoud van de schikking.

,,Het zou voor beide partijen niet netjes zijn om daar mededelingen over te doen. Afgezien daarvan is het zeer recent, de kans bestaat dat alle betrokkenen nog niet op de hoogte zijn van de overeenkomst.
Wij hechten aan een goede relatie met de regering en willen deze niet op het spel zetten door mededelingen te doen over de schikking.’’

Van der Plank is blij dat er nu een einde is gekomen aan een juridische strijd die zo’n twee jaar duurde.

,,Ik ben blij met de schikking, wij zijn nu goed op weg en hebben een goed contact met de regering. De stichting vertrouwt erop dat de regering haar verplichtingen nakomt.”

Begin deze maand meldde de voorzitter nog in deze krant dat verschillende ministeries samen een schuld van circa 1,5 miljoen bij de stichting hadden.

,,Op die schuld is nu inmiddels circa 5 ton afgelost”

, zo liet de voorzitter weten.
Door de betalingsachterstand werd Monumentenzorg geconfronteerd met liquiditeitsproblemen. Het gevolg daarvan was dat er minder onderhoud aan de gebouwen werd gepleegd; aannemers kregen ook minder opdrachten vanuit de stichting.

,,Nu wij een substantieel bedrag hebben ontvangen, hebben wij tijdelijk wat meer ruimte gekregen, wij kunnen het onderhoud weer oppakken.
Afgezien van de gebouwen waar nu een schikking over is getroffen, kampte Monumentenzorg ook met het feit dat de huur voor andere panden al een paar maanden niet was betaald of dat de huur van sommige panden werd opgezegd in verband met een geplande verhuizing.
Zo verhuist de Dienst Economische Zaken per 1 december van het Molenplein.

,,Wij zijn momenteel in gesprek met een partij die geïnteresseerd is om het pand aan het Molenplein te betrekken. De verwachting is dat wij binnenkort een nieuwe overeenkomst kunnen sluiten.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *