Schikking tussen Aqualectra en oud-directeuren

aqualectra-150x1501.jpgWILLEMSTAD — Nutsbedrijf Aqualectra en de oud-directeuren Anthon Casperson en Billy Pandt zijn tot een schikking buiten het gerecht om gekomen. Hiermee is een einde gekomen aan de langslepende rechtszaak rond het ontslag en de schorsing van de twee oud-directeuren.

In verband met de bescherming van de ‘privacy’ van deze voormalige bestuurders doet Aqualectra geen inhoudelijke mededelingen over deze minnelijke schikkingen.
De overeenkomst met Casperson is met wederzijds goedvinden per eind 2011 beëindigd en de overeenkomst met Pandt is vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd aan het einde van 2011 tevens beëindigd, aldus president-commissaris Mike Willem in een persbericht.

Hij informeert verder dat deze minnelijke schikkingen tot stand zijn gekomen na onderhandelingen tussen partijen en conform de statutaire bepalingen van de vennootschap geaccordeerd zijn door de Raad van Commissarissen en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in de vennootschap (AVA, ofwel de regering).

Sinds zijn aantreden begin maart stuurde Willem aan op een schikking met Casperson.
Hij is dan ook tevreden met het bereikte resultaat.
Casperson en Pandt eisten beiden in de rechtszaak een vergoeding voor smaad.
Zo werden ze door onder anderen oud-premier Gerrit Schotte (MFK) beschuldigd van fraude en seksuele intimidatie.
Bij Casperson komt daarbij een vergoeding voor het (onterecht) ontbinden van zijn opdracht van overeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *