‘Schoolboeken blijven probleem’

Bezorgde ouders trekken aan de bel

schoolboekenWillemstad – De afwezigheid van schoolboeken is nog steeds een probleem voor studenten van het voortgezet onderwijs, laat Mirugia Nowels-Wieske, voormalig voorzitter van oudervereniging Rema Uní, en nu in de functie van bezorgde ouder, weten.

Advertentie

Nowels-Wieske geeft aan dat er reeds proefwerkweken voorbij zijn gegaan waarbij er door studenten slechte resultaten zijn geboekt vanwege het ontbreken van boeken om te kunnen studeren.

,,De ouders en studenten weten nog steeds niet waar het probleem zit en wie dit moet oplossen voor de komende proefwerkweek. Scholen sturen ons naar SSC en als contact wordt opgenomen met SSC dan zegt deze dat de school alternatieven aan het creëren is. Dit wordt dan door de scholen weer ontkend. Als ouder zit je met je rug tegen de muur. We kunnen hier niet over blijven zwijgen, want het beïnvloedt onze kinderen”

, aldus Nowels-Wieske.
De bezorgde moeder vindt dat de betrokken instanties samen moeten gaan bespreken wat voor oplossingen er voor de situatie kunnen komen.

,,SSC, schoolbesturen en de ouders van Rema Uní moeten samen werken aan een oplossing zodat de ouders in ieder geval weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt.”

De groep ouders waar Nowels- Wieske toe behoort heeft op 27 augustus een brief gestuurd naar alle betrokken instanties maar moest dit op 26 oktober wederom doen om aandacht te vragen voor het boekenprobleem.

,,We hopen dat dit de laatste brief is en dat er nu wel oren zijn voor het probleem. We hebben de brief nu ook naar twee parlementariërs gestuurd en naar de minister-president en de minister van Onderwijs.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *