Schoonmaakactie voor Nation Building

schoonmaak

Schoonmaakactie voor Nation Building

Willemstad – In het kader van de viering van het 30-jarig bestaan van de Curaçaose vlag, heeft de regering een taskforce geïnstalleerd die belast is met het traject van Nation Building. Dit traject bestaat uit verschillende projecten en activiteiten gericht op het vergroten van het eenheidsgevoel van de Curaçaose gemeenschap.

Eén van deze projecten richt zich op de vervuiling van het milieu en de wijken.
In dit kader is Selikor door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur benaderd om een schoonmaakactie te coördineren.
Het project behelst een schoonmaakactie bij een aantal pleinen die door de taskforce zijn aangegeven en ook andere gebieden in verschillende wijken op Curaçao.

,,Interessant om te melden is dat de schoonmaakwerkzaamheden zelf door jongeren uit de wijken die momenteel werkloos zijn, zullen worden verricht. Op deze manier worden er niet alleen nieuwe banen gecreëerd voor deze jongeren, maar wordt bij hen ook het gevoel van liefde voor je wijk gestimuleerd”, aldus Selikor in een persbericht.

,,Het uiteindelijke doel van de actie is dat buurtbewoners zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen aan het schoonhouden van hun wijk.”

De schoonmaakwerkzaamheden zijn deze week begonnen in verschillende wijken die door de taskforce zijn aangegeven en zullen op 2 juli worden afgerond.
Op deze dag viert Curaçao ook de Dag van de Vlag en het Volkslied.

,,De gedachte hierachter is dat iedere wijk op deze dag een gebied of een plein schoon zal hebben waar op die dag onze vlag kan worden gehesen. De wijk kan op die dag ook een sociale activiteit organiseren voor de buurtbewoners”, aldus Selikor.

Naast de schoonmaakactie zal Selikor nv samen met Fundashon Kòrsou Limpi i Bunita informatiesessies organiseren in de verschillende wijken.

,,De bedoeling is dat onze bewoners het belang en de noodzaak voor het schoonhouden van de wijk realiseren. Dit zal tijdens de informatiesessie ook worden benadrukt”, schrijft Selikor concluderend.

Bron: Antiliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *