Schoonmaker stak diamant van 1,2 miljoen in zijn zak

Bron: Belga

Archieffoto. © belga.

Archieffoto. © belga.

Schoonmaker Hammadi H. wordt voor de Antwerpse strafrechter vervolgd voor de diefstal van een diamant van 32 karaat met een waarde van 1,2 miljoen euro. Hij beweert dat de edelsteen van een tafel was gerold en dat hij hem per ongeluk had opgezogen met zijn stofzuiger, maar daar gelooft het openbaar ministerie niets van. Het vorderde tegen hem en tegen zijn ex-schoonbroer Mhamed Z., die een koper zocht, veertig maanden cel en 1.100 euro boete.

De diamantslijperij die de steen ter grootte van een kippenei in bewaring had gekregen om hem te bewerken, deed op 23 februari 2008 aangifte van verlies.
De zaakvoerder dacht dat de kostbare diamant in een vuilbak was gevallen, maar niets bleek minder waar.
De steen was ‘s avonds op een tafel blijven liggen en op camerabeelden was te zien hoe een schoonmaker verdachte bewegingen met zijn poetsdoek had gemaakt.

Hammadi H. ontkende dat hij de diamant gestolen had. In januari 2013 werd hij echter samen met Mhamed Z. opgepakt in een hotel in het Franse Rijsel, waar hij met potentiële kopers had afgesproken. De steen werd in beslag genomen.

Opgezogen
Hammadi H. verklaarde dat hij de diamant per vergissing had opgezogen met zijn stofzuiger en dat hij hem daarna niet meer durfde terug te geven.
Hij was naar het hotel gegaan om de diamant te laten schatten en wilde hem daarna terug bezorgen in ruil voor een commissie.

De eigenaars van de diamant stelden zich burgerlijke partij en vragen de vrijgave ervan.
Vonnis op 14 november.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *