Schotte dient klacht tegen afluisteren in bij Landsrecherche

schotte12112013WILLEMSTAD — Via zijn advocaat heeft MFK-leider en fractievoorzitter Gerrit Schotte een diepgaand onderzoek geëist naar het afluisteren van zijn persoon.
Het Statenlid heeft inmiddels ook aangifte gedaan bij de Landsrecherche, die belast is met alle onderzoeken gerelateerd aan overheidsdienaren. Dat bevestigt woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.


“De procureur-generaal (PG) heeft Schotte geadviseerd om een officiële aanklacht in te dienen bij de Landsrecherche. Dat heeft hij inmiddels ook gedaan”, aldus Serphos.

Volgens het schrijven – dat de Amigoe heeft ingezien – van de advocaat van Schotte aan PG Dick Piar van vorige week vrijdag, heeft het Statenlid vorige week woensdag in zijn auto apparatuur gevonden die gegevens opslaat en verwerkt.
Het apparaat was, aldus de advocaat, heimelijk verscholen in de stoel achter die van de medepassagier.
Volgens de advocaat is er sprake van ernstige inbreuk in het privéleven van Schotte.
Hij neemt dit dan ook zeer hoog op.
Volgens de raadsman is de apparatuur onderdeel van een geautomatiseerd geheel dat zeer grote investeringen vergt en dat tot voor kort nauwelijks voor mogelijk werd gehouden.
Ook bevestigen bronnen binnen de Raad van Ministers dat afgelopen zaterdag een gesprek heeft plaatsgevonden tussen Schotte, minister van Justitie Nelson Navarro en Piar.
Tijdens dit gesprek heeft de MFK-leider onder andere zijn zorgen geuit over hetgeen hem is overkomen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *