PBC | Schotte komt voor op 16 januari 2015

gerrit-schotte-1

Babel-verdachte Gerrit Schotte moet in Januari 2015 voorkomen wegens fraude, witwassen en valsheid in geschrifte

WILLEMSTAD – De zaak tegen Gerrit Schotte komt voor in Januari. De voormalig premier is verdachte in de zaak Babel, die gaat over fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. 16 januari is de datum van behandeling volgens de krant. Schotte heeft in mei al voorlopig vastgezeten voor deze zaak, maar mocht zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

Ook zijn partner, Cicely van der Dijs zat kort vast. Mocht Schotte worden veroordeeld, dan kan hij een volgend premierschap op zijn buik schrijven.

Bron: Persbureau Curaçao

10 Reacties op “PBC | Schotte komt voor op 16 januari 2015

 1. zodra deze persoon veroordeeld word ook meteen het land uitzetten-hij is helemaal geen Antiliaan-nog Nederlander.

 2. Kroeze behandelt deze zaak toch niet hoop ik?
  Want dan is de kans groot dat Schotte de volgende minister president van Curacao wordt.

 3. @Ley
  de justitieel medewerker die destijds aan de openbaarheid heeft prijsgegeven
  dat het zogenaamde zoekgeraakte diplomatieke paspoort ( waarvan Schotte officieel aangifte heeft gedaan !) en 500.000 gulden werden aangetroffen in een kluis in het huis van Schotte zal nu wel bordenwasser in een of ander hotel dan wel vakkenvuller bij Centrum zijn. Want zijn uitspraken doorkruisten naar ik moet aannemen de doelstelling van het Openbaar Ministerie.

 4. Aanvullend : even op internet gezocht en vond o.m. onderstaand bericht.
  Maar ja, wat in Nederland en Europa geldt, zal volgens de rechtsprekers
  op Curaçao vermoedelijk niet van belang zijn. Op Curaçao gelden eigen
  (interpreteerbare dan wel ongeschreven) wetten die volgens bepaalde
  advocaten nou eenmaal cultuurgebonden zijn…

  Bestuurder aangehouden na aantreffen jammer
  • Laatste update: 23-09-2014 | 12:53
  Helmond – De politie hield dinsdag 23 september een 24-jarige man uit Geldrop aan, nadat er tijdens een controle een jammer in zijn auto werd aangetroffen.
  De agenten zagen de bestuurder rond 00.15 uur over de Nuenensedijk in Helmond rijden. Tijdens de controle stuitten zij op het verboden apparaat en namen dit in beslag. De man zit nog vast voor verder onderzoek.
  Jammer bij wet verboden
  Jammers maken het gebruik van een radiosignaal (bijvoorbeeld GSM telefoons, GPS signalen, elektrische autosloten en anti autodiefstal-systemen) onmogelijk of beperken het gebruik. Het adverteren, gebruiken IN BEZIT HEBBEN en verhandelen VAN alle soorten JAMMERS IS BIJ WET VERBODEN, zowel in Nederland als in Europa. Het komt regelmatig voor dat jammers aangetroffen worden bij criminele activiteiten. Steeds meer bedrijven en particulieren ondervinden hinder van jammers, doordat zij radiocommunicatie ernstig verstoren of onmogelijk maken. Dit kan ook het geval zijn bij de onderlinge communicatie tussen hulpdiensten. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren

 5. Deze berguensa loopt al veel te lang rond. Het blijft een shame dat hij nog in de Staten zit op kosten van de belastingbetaler. Langdurige opname in een kliniek is meer op zijn plaats.

 6. Dit was de verklaring van het OM waarom Schotte destijds voorlopig op vrije voeten werd gesteld:
  “Op het gebruiken van de stoorzenders staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar. Het staat niet vast of Schotte ze ook daadwerkelijk gebruikt heeft. Van het paspoort is niet gezegd waar het is gevonden en of Schotte het in zijn bezit had. Wel is aan Schotte gevraagd om verklaringen af te leggen over onder meer deze bevindingen” aldus het OM.

  Met zo’n OM heb je als verdachte geen advocaten meer nodig, toch ?! Het OM verdedigt de verdachte zelf wel!
  Het OM had voor vrijlating kunnen onderzoeken of S. daadwerkelijk de stoorzenders heeft gebruikt.( staat alleen op het gebruik van stoorzenders straf en op het in bezit hebben niet? Geldt dat ook voor vuurwapens, cocaïne et cetera?). Als dat destijds niet vaststelbaar was is dat nu maanden later niet anders.Het was niet gezegd volgens het OM waar het paspoort werd gevonden en of Schotte het in zijn bezit had. Waarom was dat niet gezegd? Omdat het OM niets zei en het zelf onder het tapijt hield. Er was toch iemand die het gevonden had nietwaar dus wist men waar dat was!
  Kortom zijn hier ook OM- St Maarten-achtige taferelen te verwachten??

 7. In staat van beschuldiging stellen ,bewijzen, recht spreken, veroordelen en VOO lange tijd de bak in. Dat hoort bij de rechtsstaat die wij zijn

 8. Deze beroepsleugenaar is net een kat met 9 levens.
  dus hopelijk staat zijn teller nu op 9.
  Deze boef is een gevaar voor het land.
  Hij hoort thuis in bon Futura.

 9. Mwah…. Het zal ook een proeve van bekwaamheid/integriteit /onafhankelijkheid van het OM en de rechter(s) worden. Men moet de dag niet prijzen voordat…..
  ( 16 januari zal door vertragingstactieken vermoedelijk wel verschoven worden).

 10. Abraham Mossel

  Ex -MP psychopaat en als algemeen bekent staande beroeps leugenaar Gerrit de Raaf zal in de aankomende twee en halve maand alle zeilen bij zetten om hoe dan ook de rechtsgang op Curacrim te torpederen en als nog aan de macht proberen te komen. Helaas geef ik hem en de drie musketiers weinig kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *