Schotte: verkiezingen 19 oktober

 Door: Aruna Jhagru

Versgeperst verkiezingen Staten parlement ontslag NIEUWS MFK gerrit schotte Dean Rozier Curaçao  MFK style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Het volk van Curaçao kan op 19 oktober naar de stembus, meldt premier Gerrit Schotte. “Gezien de recente politieke ontwikkelingen, is de regering van mening dat het raadzaam is de bevolking middels vrije verkiezingen te laten besluiten door wie zij zich wenst te laten vertegenwoordigen in de Staten.”

Een aantal uren geleden nam Dean Rozier het besluit om zijn zetel mee te nemen. Hierdoor heeft de coalitie nog zetels en kan dus niet meer rekenen op een meerderheid in het parlement.

Solide meerderheid
De situatie in ons land vereist een krachtig beleid ter doorvoering van de noodzakelijke sanering van de overheidsfinanciën en verbetering van de sociaal-economische situatie in het algemeen”, zegt Schotte. “De regering zal verzekerd moeten zijn van een solide meerderheid in de Staten die voldoende representatief is voor de huidige inzichten van het volk met betrekking tot het te voeren beleid.”

Verkiezingen
Volgens Schotte is het besluit genomen op het parlement te ontbinden. “Dit gebeurt op basis van artikel 53 van de Staatsregeling van Curaçao. De regering dient op haar beurt tevens haar ontslag in”, aldus Schotte.
De verkiezingen voor een nieuwe Staten worden op 19 oktober gehouden.
De dag van kandidaatstelling voor deze verkiezing is 31 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *