Schotte wil seniorenconvent

schotteWillemstad – MFK-leider Gerrit Schotte heeft een verzoek ingediend bij Statenvoorzitter Mike Franco om een seniorenconvent te beleggen over het feit dat er afluisterapparatuur in zijn auto is gevonden. ,,Een parlementslid wordt bespioneerd in zijn privéleven. Een politicus in de oppositie.

Advertentie

Ze bespioneren Reforma, onze acties. Wie is er aan het bespioneren?”

vroeg Schotte zich gisteravond af tijdens zijn radioprogramma op Radio MAS.
Hij liet gisteravond desgevraagd weten dit onderwerp met alle fractieleiders te willen bespreken in een seniorenconvent omdat het een serieus onderwerp is.

Schotte trof vorige week woensdag onder de achterbank van zijn auto een afluisterapparaat aan, waarna hij afgelopen zaterdag in het bijzijn van zijn advocaat met procureur-generaal Dick Piar aan tafel heeft gezeten, op wiens aanwijzing hij een klacht heeft ingediend bij de landsrecherche. Partijleider Alex Rosaria laat weten dat de fractie van PAIS vandaag aan de Statenvoorzitter zal aangeven niet te zullen meewerken aan een seniorenconvent, zoals door Schotte wordt verzocht. Volgens Rosaria voldoet het geval van de afluisterapparatuur niet aan de vereisten voor een seniorenconvent, namelijk dat er sprake is van spoed, dat het een geheim overleg moet zijn en dat het de staatsveiligheid betreft:

,,Er is een onderzoek gaande naar de afluisterapparatuur, dat moet zijn beloop hebben.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *