Amigoe | Schotte wil vondst afluisterapparatuur bespreken

Sulvaran: Daar doe ik niet aan mee

schotte geen woord naar de persWILLEMSTAD — MFK-leider en Statenlid Gerrit Schotte heeft een vergadering van het College van Senioren van de Staten (vroeger bekend als Seniorenconvent) aangevraagd om de vermeende recente vondst van afluisterapparatuur in de achterbank van zijn auto te bespreken. Het verzoek voor de besloten vergadering van fractievoorzitters en de Statenvoorzitter kwam tijdens de Statenvergadering van vanochtend naar voren.


Schotte heeft eerder deze week een klacht ingediend bij de Landsrecherche.
Hij eist een diepgaand onderzoek naar het afluisteren van zijn persoon.
In een reactie stelt onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran dat, aangezien Schotte al een klacht heeft ingediend, de Staten zich niet moeten gaan bemoeien met een justitieel onderzoek dat al loopt.

“Ik zal niet aan een dergelijke vergadering deelnemen”, aldus Sulvaran.

Bij de vondst van afluisterapparatuur door Schotte, heeft Sulvaran zijn bedenkingen.

“Ik hoop niet dat hij bezig is om via politieke weg gelegitimeerd te krijgen dat er zogenaamd op een onrechtmatige manier bewijzen zijn verkregen.”

FAS
Schotte is nog steeds het middelpunt van een onderzoek naar MOT-meldingen, zoals geëist door pressiegroep Fundashon Akshon Sivíl (FAS). FAS is akkoord gegaan met een verzoek om de besloten zitting van het Hof, waarin dit zich buigt over het verzoek van de groep om het Openbaar Ministerie (OM) te gelasten onderzoek te doen naar nog vier aangiften die er liggen tegen voormalig premier Gerrit Schotte, te verdagen van 19 oktober naar 10 december.

Het verzoek voor uitstel kwam van het OM. Suriel zegt hier geen problemen mee te hebben. De stichting ging er vanuit dat de zitting pas in januari zou plaatsvinden. Nu vindt die alsnog vóór het kerstreces plaats. Naast de civiele enquête, die inmiddels al wel loopt, wacht FAS al meer dan een jaar op dit onderzoek.

“Het enige dat we willen is dat het Hof onderzoek doet naar het OM om na te gaan of ze hun werk aan het doen zijn. We willen niet dat de rechters eenzelfde houding aannemen als het OM over onder andere de aangifte van 50 MOT-meldingen tegen Schotte.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *