Schuld DAE bij Iata

logo-daeWillemstad – De lokale vliegmaatschappij DAE heeft een schuld van 300.000 dollar bij de Clearing House van Iata, zo heeft investeerder Nelson Ramiz tegenover deze krant bevestigd. De Clearing House is de bank die de betalingen regelt voor vliegmaatschappijen die elkaar factureren voor bijvoorbeeld het transport van elkaars passagiers.
Luchtvaartmaatschappijen betalen maandelijks een bijdrage voor deze dienstverlening.
In een brief gericht aan de luchtvaartmaatschappij stelt Iata dat DAE per direct als lid geschorst is vanwege het niet betalen voor de periode 4 juni 2013.

Iata stelt dat claims tegen DAE en van DAE tegen anderen vanaf nu niet meer afgehandeld worden.”

De openstaande bedragen zullen met de borg die DAE in het verleden aan Iata betaalde worden verrekend.
Wie met Ramiz praat krijgt de indruk dat het om een klein probleem gaat.

,,DAE heeft inderdaad een schuld van circa 300.000 dollar bij de Iata, maar wij zijn een kleine maatschappij.
Voor ons is het gunstiger om zelf de facturen te voldoen of uit te schrijven dan dat wij maandelijks heel veel geld aan het Clearing House daarvoor moeten betalen.”

DAE heeft volgens de investeerder geen overeenkomsten met andere vliegmaatschappijen, daardoor heeft het geen zin om gebruik te maken van de Iata Clearing House.
De maatschappij zou de overeenkomst met Iata geërfd hebben van het vorige managementteam en moest daarvoor een bedrag betalen van 500.000 dollar.

,,Maar daar stoppen wij nu mee.
Veel vliegmaatschappijen opereren ook zonder tussenkomst van de Iata.”

Een Reactie op “Schuld DAE bij Iata

  1. Koos Framboos, Koen Citroen, Soraya Papaya, Koot Kokosnoot, Ria Patia, Toos Abrikoos, Maria Patia, Aba Guyaba, Ana Manzana en Jas Ananas: s.v.p.één nickname gebruiken.

    Commentpolis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *