Screening minister Onderwijs loopt nog

Screening

Screening

Willemstad – De screening van de voorgedragen kandidaat voor het ministerschap van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport – die begin oktober is begonnen – is nog altijd aan de gang. Dat heeft fractieleider van Pueblo Soberano (PS) Melvin Cijntje desgevraagd laten weten.

De partij droeg begin oktober een nieuwe kandidaat voor, nadat Rubia Bitorina eind augustus haar ontslag indiende.
Toen gaf Cijntje aan te verwachten dat de screening binnen drie weken rond zou zijn, maar nu laat hij weten te verwachten dat de screening nog eens twee weken in beslag zal nemen. Inmiddels zijn bijna zeven weken verstreken.
Wie de kandidaat is, kan Cijntje nog niet zeggen.
Wel bevestigt hij dat het een vrouwelijke kandidaat is.
Sinds eind augustus neemt premier Ivar Asjes (PS) het ministerschap tijdelijk waar.
Enkele weken voor haar aftreden informeerde Bitorina de PS-fractie dat ze wilde aftreden omdat ze zich niet op haar plaats voelde in de politieke arena.
Later kwam zij, na enige bedenktijd, terug op die beslissing omdat ze de continuïteit op het departement belangrijk vond.
Het feit dat ze destijds door wijlen Helmin Wiels gevraagd was om minister te worden, was voor haar ook een reden om toch aan te blijven.
De fractie had echter al ingestemd met haar vertrek en was op dat moment al begonnen met de zoektocht naar potentiële nieuwe kandidaten voor de ministerspost.

Advertentie

 

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *