Screening Trinidad nog niet afgerond

 

WILLEMSTAD — De screening van Carlos Trinidad, kandidaat van coalitiepartij Pueblo Soberano (PS) om de nieuwe minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) te worden, is nog steeds niet rond. Dit stelt PS-partijvoorzitter Melvin Cijntje.

Trinidad werd door de PS voorgedragen om de post van BPD over te nemen, toen Onderwijs-minister Lionel Jansen zijn ontslag had ingediend. De BPD-minister Carlos Monk schoof door naar Onderwijs, terwijl Trinidad werd voorgedragen voor de post van BPD. In een toelichting stelt Cijntje dat het screeningsproces voor zijn gevoel ‘wel langer dan normaal’ duurt. Hij wijst erop dat normaal gesproken de screening zo’n vier weken in beslag neemt, maar dat in dit geval het proces al bijna zes weken gaande is. Voorlopig is Monk met beide portefeuilles belast.

Het screeningsproces bestaat uit een antecedentenonderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) naar mogelijke criminele activiteiten, terwijl de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) een onderzoek verricht naar het algemeen functioneren van de betrokkene. Het toeval wil dat premier Gerrit Schotte vandaag een presentatie in de Staten houdt om maatregelen aan te kondigen, die de regering zal nemen om het vertrouwen in de VDC te herstellen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *