SDKK-cellen na bouwvakantie gerenoveerd

politie celWILLEMSTAD — De slechte situatie bij de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) wordt aangepakt. Er wordt hard gewerkt aan de veiligheid binnen het complex. Daarnaast zullen de reparatiewerkzaamheden aan de cellen na de bouwvakantie starten. Dit zegt gevangenisdirecteur Urny Floran desgevraagd.

Advertentie

In het kader van een deelproject, dat in het Masterplan van de gevangenis is opgenomen, dienen uiterlijk in oktober volgend jaar 100 cellen weer in gebruik genomen te zijn.
De werkplaatsen zijn inmiddels weer operationeel, zodat de veiligheid rond de verschillende activiteiten kan worden getest, stelt Floran.
Gedetineerden krijgen nu ook tandheelkundige behandelingen in de gevangenis zelf, nadat de benodigde apparatuur werd aangeschaft.
Er moet nog wel een heleboel gebeuren.
Zo moet het project voor om- en/of bijscholing van het gevangenispersoneel nog starten.
De commissie van toezicht gevangeniswezen wijst al jaren op het belang hiervan in haar rapporten.
Het personeelstekort zorgt voor veel problemen, zowel voor de medewerkers zelf als voor de gedetineerden.
Daarnaast blijkt dat de brandveiligheidssituatie binnen de gevangenis ernstig tekortschiet.
De brandweer dient ieder kwartaal de voortgang van de verbetering van de brandveiligheidssituatie binnen het complex te controleren en hierover te rapporteren.
Deze controles vinden echter niet geregeld plaats.
Volgens hoofd Preventie van de Brandweer Curaçao, Edmiro Anita, is dit te wijten aan het personeelstekort bij de brandweer.
Volgens de ‘maandcommissarissen’ van de commissie van toezicht gevangeniswezen is verder in elementaire zaken, zoals brandslangen, onvoldoende voorzien.
Er is verder ook geen brandwacht. Geldgebrek zou de reden hiervoor zijn.

De enige vooruitgang die de maandcommissarissen hebben waargenomen, zijn hier en daar nieuwe haspels”, staat in het rapport van de commissie van toezicht.

Bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *