Sehos belemmert proces druktank

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst Sehos samenwerking NIEUWS Jacinta Scoop Constancia investering druktank Curaçao  nieuwe druktank style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Het Sint Elisabeth Hospitaal wil het samenwerkingscontract met de investeringsgroep die zorgt voor de druktank niet tekenen. Dat zegt demissionair minister Jacinta Scoop-Constanta (Gezondheid) tegen Radio Hoyer 2. De minister hoopt begin deze week het contract rond te krijgen.

De verontwaardiging was groot toen Versgeperst.com dinsdag meldde dat een duiker de zondag ervoor bedrogen uitkwam, toen hij met decompressieverschijnselen aanklopte bij het Sehos. De druktank bleek nog niet in gebruik te zijn. De specialisten waren nog niet klaar met hun training, verklaarde de minister.

Dwars
Maar volgens Scoop-Constancia ligt het ziekenhuis ook dwars, omdat het Sehos het niet eens is met een aantal punten in het contract. Het ziekenhuis zou namelijk niet zelf de druktank bedienen, maar de patiënten worden doorverwezen naar de specialisten van de druktank. “Ik hoop dat het hospitaal inziet dat we niet meer verder kunnen met een vertraging en dat we dit snel moeten afronden. We praten hier over mensenlevens, dus samenwerken is noodzakelijk. Deze zaken belemmeren het hele proces”, zegt de minister.

Accreditatie
De specialisten in de investeringsgroep die de druktank mogelijk maakt worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie. In die groep zit ook de vrouw van demissionair minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling). Volgens Constancia wordt de tank per 1 september in gebruik genomen. De duikwereld is deze week een petitie gestart, om de druk op te voeren.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Jacinta Constancia:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *