SEU: Geen ontslagen Aqualectra

aqualectra-150x1501.jpgWillemstad – Vakbond Sindikato di Empleadonan den Utilidat, SEU, is van leer getrokken tegen de aangekondigde ontslagen bij Aqualectra. ,,SEU is ervan overtuigd dat er andere manieren zijn om de financiële situatie te verlichten en heeft dit aan de leiding gemeld.”

Advertentie

Tijdens een ledenvergadering vorige week donderdag, hebben de leden hun onvrede geuit over het feit ‘dat de directie ten onrechte de indruk wekt dat de tarieven voor water en elektriciteit zo hoog uitvallen door de personeelskosten’.
Volgens de bond is er al langere tijd sprake van wanbeleid bij de overheids-nv.
SEU verwijst in dit verband naar de beschikking waarbij het OM een onderzoek naar Aqualectra is begonnen.

,,De rechter heeft bepaald dat er gegronde redenen zijn om te twijfelen of er sprake is van een goed beleid bij Aqualectra.”

De bond vermeldt een paar voorbeelden van dubieus beleid.
Daarbij gaat het om het ontslag van ex-directeuren die resulteerden in miljoenen extra kosten voor de nv.
De strijd om het Amstel- terrein resulteerde ook in een miljoenenclaim tegen het bedrijf.
Volgens SEU was het nooit de bedoeling om dure brandstof voor de Aggreko’s te gebruiken ‘ook weer zo’n technisch plan dat faalde of beter gezegd: wederom wanbeleid’.
De bond is het niet eens dat technisch directeur Irving Hanst bij Aqualectra weg wordt gehaald om bij Refineria di Kòrsou te gaan werken.

,,Alsof het niet genoeg is wordt Irving Hanst technisch directeur bij Aqualectra waar er veel problemen zijn, weggehaald bij Aqualectra terwijl noch de heer Hanst noch de heer Jonis in staat zijn om alle technische problemen op te lossen.”

De bond heeft inmiddels een gesprek met verantwoordelijk minister José Jardim aangevraagd en wil ook met de Raad van Commissarissen vergaderen om duidelijk te krijgen welke weg de nv moet inslaan.

,,Als er mensen of instanties verantwoordelijk gesteld moeten worden voor het wanbeleid bij Aqualectra, dan zijn het de aandeelhouders, de regering, de Raad van Commissarissen of de
directie, maar niet de werknemers.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *