SEU: Handen af van werknemers Aqualectra

aqualectra-150x1501.jpgWILLEMSTAD — Vakbond voor het Aqualectra-stafpersoneel, de Sindikato di Empleadonan den Utilitidat (SEU), wuift de suggestie van de leiding van het nutsbedrijf van de hand dat door haar hoge personeelskosten, water en stroom op het eiland duur zou zijn. SEU is van mening dat er al jaren sprake is van wanbeleid bij Aqualectra en stelt dat het personeel hier nu niet de dupe van moet worden.

Advertentie

Tijdens een algemene ledenvergadering van SEU, die vorige week werd gehouden, stonden de leden stil bij de laatste ontwikkelingen bij Aqualectra.
Volgens SEU doen al geruime tijd geruchten de ronde dat de leiding van het nutsbedrijf aan de arbeidsvoorwaarden van het personeel wil komen.
Maar volgens de vakbond is het niet aan de werknemers van het bedrijf te danken dat het nutsbedrijf in de huidige situatie terecht is gekomen.
De vakbond stelt dat Aqualectra al jaren de dupe is van wanbeleid.
De vakbond voelt zich hierin gesteund door de beschikking van 5 juli van dit jaar, door het Openbaar Ministerie (OM) tegen Integrated Utility Holding (IUH), de bedrijfsnaam van Aqualectra.
In deze beschikking wordt melding gemaakt van jarenlang wanbeleid bij Aqualectra en wordt er verwezen naar het ontslag van de drie directeuren, dat een enorme kostenpost voor het bedrijf is gebleken, de strijd op overheidsniveau over de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor het bedrijf en het gebruik van peperdure brandstof voor aggrekko’s, aldus SEU.
Volgens de vakbond is het juist aan het personeel van bedrijf te danken dat Aqualectra door alle moeilijke tijden heen het hoofd boven water heeft kunnen houden.
SEU is van mening dat de directie op tal van andere gebieden kan bezuinigen om zo de financiële situatie van het bedrijf te verlichten.

“Dit hebben wij al aan de directie laten weten. Aqualectrawerknemers zijn niet meer bereid om lijdzaam te blijven toekijken hoe de directie een slecht beleid blijft uitvoeren. De werknemers zullen niet accepteren dat de directie de publieke opinie tegen hen zal blijven manipuleren. Wij zullen ons vanaf nu verzetten tegen iedere poging om het bedrijf en ons dagelijks brood aan te tasten.”

In een persbericht stelt SEU dat zij inmiddels een vergadering heeft aangevraagd met de minister belast met Aqualectra, Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en dat zij ook binnenkort om de tafel zal zitten met de Raad van Commissarissen van Aqualectra.
In deze besprekingen wil SEU duidelijkheid krijgen over de huidige stand van zaken bij het nutsbedrijf.

“Wij zullen niet accepteren dat er aan het dagelijks brood van de werknemers wordt gekomen. Als er iemand moet worden aangepakt voor het slechte beleid bij het bedrijf, dan moet men niet bij de werknemers zijn, maar bij de aandeelhouders van Aqualectra, lees de overheid, en de commissarissen en directieleden”, aldus SEU.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *