SEU onderhandelt voor nieuwe cao

aqualectra-150x1501.jpgWILLEMSTAD — SEU, de vakbond voor het stafpersoneel van Aqualectra, heeft besloten om toch met de directie van het nutsbedrijf om de onderhandelingstafel te gaan zitten voor een nieuwe cao. De lucht tussen de vakbond en de directie is geklaard. Dat bevestigt Errold Bishop, voorzitter van SEU.

Advertentie

We zijn begonnen met gesprekken over de onderhandelingen”, zegt Bishop.

De komende periode zal de vakbond een tegenvoorstel bij de directie indienen.

Eind vorige maand was er een onduidelijkheid tussen SEU en de directie. In het kort komt het erop neer dat wij vonden dat de directie zich respectloos tegenover de vakbonden gedragen heeft door alle drie de vakbonden voor de presentatie bijeen te roepen. We hebben toentertijd ons gezichtspunt duidelijk gemaakt. Onlangs zijn we wel naar een vergadering gegaan waarbij de spelregels voor de cao-onderhandelingen zijn doorgesproken. Daar waren weer alle drie de vakbonden voor uitgenodigd, maar dit keer was het geen probleem omdat het niet om een inhoudelijke bespreking ging, maar om het vaststellen van de spelregels”, legt Bishop uit.

Vorige week woensdag heeft de vakbond met de directie om de tafel gezeten.

Sowieso moeten de cao-onderhandelingen er komen. De huidige cao is opgezegd dus moet er een nieuwe komen. Dat deze op 1 januari 2014 in werking zal treden is realistisch gezien onhaalbaar. Over twee weken is het jaar afgelopen. Daarom starten de onderhandelingen in januari. Uitgangspunt voor de onderhandelingen is de huidige cao”, legt Bishop uit.

De huidige cao zal het basisdocument zijn.
Punt voor punt worden de huidige voorwaarden aan de huidige situatie van het verlieslijdende nutsbedrijf aangepast, verbeterd of behouden.
Het voorstel van de directie is in de ogen van de vakbond geen echte voorstel.

Het document ziet er niet zo uit als de cao-voorstellen onder de voorgaande directies. Als dat document door hen wel als een voorstel wordt beschouwd, moeten we dat accepteren”, aldus Bishop.

Het voorstel van de directie gaat onder andere uit van een besparing van 26 miljoen gulden op de personeelskosten.
Volgens Bishop kan de directie beter het wanbeleid een halt toeroepen voordat er in de personeelskosten wordt gesneden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de werknemers open staan om alles te doen waardoor de financiële situatie van Aqualectra verbetert, maar de directie kan beter in andere uitgaven snijden”, zegt Bishop.

De vakbond heeft diverse alternatieven aangedragen, maar deze suggesties zijn niet door de directie overgenomen.

Integendeel, het is juist verergerd.”

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *