SGTK krijgt antwoord

Alcides CovaWILLEMSTAD — Vakbond SGTK heeft vanochtend reacties gekregen van zowel aannemersvereniging AAV als de regering. Dit bevestigt Alcides Cova, voorzitter van de vakbond die opkomt voor de rechten van werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein. SGTK had voor vanmiddag 12 uur een ultimatum gesteld aan de overheid om een bijeenkomst tussen alle actoren bij het cao-conflict tussen SGTK en de AAV te beleggen.

SGTK houdt vanmiddag een algemene ledenvergadering in het Because Entertainment Center aan de Gosieweg.
Deze bijeenkomst vindt plaats om vijf uur. Vooruitlopend hierop had de vakbond de regering gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over het protocol, dat SGTK, AAV, de overheid en de Isla-raffinaderij waren overeengekomen.
Het niet naleven van dit protocol is een van de redenen dat de 3 procent salarisverhoging voor SGTKleden nog niet is uitbetaald.
In een reactie stelt Cova dat de vakbond van zowel de overheid als de AAV een antwoord heeft gekregen.
Hij kon echter niet inhoudelijk op beide brieven ingaan.
De SGTK-voorzitter wil de leden eerst op de hoogte stellen van de inhoud in de voor vanmiddag geplande ledenvergadering.
SGTK en de AAV kwamen in 2012 een cao overeen.
In deze cao stond dat de SGTK-leden per 1 januari van dit jaar een salarisverhoging van 3 procent zouden krijgen.
Die verhoging is echter nooit uitbetaald, waarna de vakbond naar de rechter stapte.
De vakbond werd in het ongelijk gesteld, omdat de rechter oordeelde dat de afspraak over een loonsverhoging niet zo kon worden uitgelegd alsof er geen voorwaarden aan verbonden zouden zijn.
Deze nadere voorwaarden zouden zijn vastgelegd in het protocol tussen de vier actoren bij het conflict, SGTK, AAV, de regering en de Isla.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *