SH | Suriname hekelt economische sancties tegen Cuba en Venezuela

Minister Pollack-Beighle tijdens de groepsfoto op de NAM-vergadering in Caracas, Venezuela. Foto: Buza/NII

Suriname heeft zich op 20 en 21 juli tijdens de Ministeriële vergadering van de Coordinating Bureau of the Non-Aligned Movement (NAM) in Caracas, sterk gemaakt voor de handhaving en eerbiediging van de grondbeginselen van het internationale recht zoals vastgelegd in het Handvest van de Verenigde Naties.

Suriname verzet zich tijdens de vergadering ook tegen de financieel-economische sancties opgelegd aan Cuba en Venezuela die een vernietigend effect hebben op de nationale ontwikkeling van deze naties.

Een delegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft namens Suriname geparticipeerd aan deze vergadering. De minister haalde in haar toespraak het belang aan van respect voor soevereiniteit, territoriale integriteit, vreedzame oplossing van conflicten via dialoog, non-intervention en non-interference.

De vergadering in Caracas is een voorbereidende vergadering van de XVIII NAM Summit, die van 25-26 oktober in Baku, Azerbaijan zal worden gehouden.

Suriname doet een oproep aan alle aanwezige landen om deze historische vergadering te gebruiken om de NAM weer relevant te maken door de Bandung spirit te doen herleven.

De NAM werd in 1955 opgericht als politieke beweging die zich beijvert om de bijzondere belangen van vooral ontwikkelingslanden te vertalen onafhankelijk van de wereldmachten. 56 jaar later telt de NAM 120 lidstaten waaronder Suriname en 27 waarnemers.

Bron: Suriname Herald

2 Reacties op “SH | Suriname hekelt economische sancties tegen Cuba en Venezuela

  1. Soort zoekt soort. Niks anders verwacht van crimineel bouterse.

  2. joop savaneta

    Dictators steunen meestal andere dictators. Noem ze maar op; de pedofiel Ortega van Nicaragua, die mafketel uit Bolivia die zijn regeringstermijn al twee keer onterecht heeft verlengd , het Cubaanse bewind en uiteraard de moordenaar en drugshandelaar Desi Bouterse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *