Show | Moszkowicz: “3 vrienden betalen mijn Curaçao-vakantie”


Baadt Bram Moszkowicz in weelde op Curaçao, terwijl hij zijn schuldeisers en de fiscus niet kan betalen? Het had er alle schijn van, toen De Telegraaf zonovergoten kiekjes publiceerde. Volgens de ex-advocaat is er echter geen reden voor commotie: drie goede vrienden hebben zijn vakantie betaald.

“Dus ik zit hier ook nog gratis, dat mag iedereen weten”, aldus Moszkowicz in het Radio 538-programma van Ruud de Wild. Moszkowicz zegt niet alleen vakantie te vieren, maar ook te bekijken of het mogelijk is om op het eiland zijn praktijk als juridisch adviseur voort te zetten.

Verkeerde keelgat
De vakantie schoot bij Bram’s broer in het verkeerde keelgat, zo zie je in de video hierboven.

Ook een van de schuldeisers reageert ontstemd. Zijn advocaat zegt tegen Shownieuws: “Cliënt laat weten dat hij het onbegrijpelijk en ongepast vindt dat ondanks het feit dat de heer Moszkowicz meerdere schulden onbetaald laat, hij kennelijk toch in staat is om zijn luxe leven te prolongeren. Dit gaat derhalve dus ten koste van de schuldeisers.”

En hij gaat door: “Daarnaast spreekt cliënt zijn verbazing uit over het feit dat hem via de media duidelijk is geworden dat de heer M. na het leeghalen van zijn vennootschap het faillissement heeft aangevraagd. Cliënt vreest voor klassenjustitie nu kennelijk het Openbaar Ministerie niet ingrijpt terwijl het dit in vergelijkbare zaken direct zou doen.”

Failliet
Nadat de BV waarin gewezen advocaat Bram Moszkowicz zijn mediazaken had ondergebracht failliet was gegaan, is nu ook de BV waarin hij zijn advocatenkantoor dreef failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken. Donderdag werd de uitspraak gepubliceerd.

De curator van het faillissement kijkt nu hoe groot de schulden van de BV zijn. De Belastingdienst heeft in ieder geval een forse vordering op de vennootschap van Moszkowicz. Tegen Quote zegt curator Kreikamp dat dit om een bedrag gaat van 100.000 euro.

Eerder werd Chatan BV failliet verklaard. Daarin zat nog een schuld aan de fiscus ten bedrage van (volgens NRC Handelsblad) om en nabij de 170.000 euro. Via Chatan BV liet Moszkowicz zijn verdiensten lopen voor media-optredens, zijn boek en lezingen.

Deze belastingschuld staat trouwens los van de enorme vordering die de fiscus nog heeft uitstaan bij Moszkowicz. Hij werd door de belastingdienst al gedwongen zijn woonhuis en kantoorpand te verkopen en de fiscus legde vanwege een restschuld van tonnen beslag op zijn inkomsten.

Moszkowicz is nu zakelijk failliet. Er loopt nog de kwestie van zijn persoonlijke faillissement. Dat is aangevraagd door een tweetal schuldeisers. Op 7 april gaat de behandeling van het persoonlijke faillissement van Moszkowicz door.

Geen advocaat meer
In april 2012 werd Moszkowicz geschrapt als advocaat. Diverse cliënten hadden klachten ingediend over ondermaats werk van de advocaat. Moszkowicz liet zich wel ‘voor de hoofdprijs’ betalen.

Moszkowicz mag zich sindsdien geen advocaat meer noemen. Tot die uitspraak kwam het Hof van Discipline van de Nederlandse Orde van Advocaten ook omdat Moszkowicz een puinhoop had gemaakt van zijn administratie, nauwelijks tot geen verplichte cursussen volgde en zeer grote hoeveelheden contact geld aannam en daarvan geen melding maakte bij de deken van de Orde.

Bron: Show.nl

6 Reacties op “Show | Moszkowicz: “3 vrienden betalen mijn Curaçao-vakantie”

 1. fop verhaal

  Als Brammetje zich wil vestigen op Curacao zal hij toch een bewijs van goed gedrag moeten hebben uit Nederland, en die krijgt hij dus niet. Mensen maak je alleen druk op het gegeven dat hij de maffia op CURA gaat in dekken..

 2. Misschien kan ie op St. Maaren terecht. We hebben hier al genoeg van die gesjeesdee figuren.

 3. roos maduro

  In troebel water is het goed vissen.

 4. vrienden? maatjes? maffiamaatjes?
  wie zal het zeggen…

 5. Dit lijkt inderdaad op klasse justitie, Loon in natura is m.i. ook belastbaar.

 6. In een ander stukje zegt deze gesjeesde advocaat dat hij het een schande vindt dat hij uit moet leggen waarom hij hier is en hoe hij dat financieel doet. Niet vreemd, als hij daarnaast ook verklaart om te bezien of hij hier iets kan opzetten. Straks laat deze man onze gemeenschap ook met de brokken zitten. In Nederland laat hij een spoor van ellende achter en het risico dat een dergelijk figuur dat weer doet is toch wel zeer groot, de man is tientallen malen gewaarschuwd maar schijnt hardleers te zijn. Het zal best dat “vrienden” zijn verblijf betalen, in welke hoek zitten die vrienden en zijn dat lokale vrienden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *