Sint Maarten ‘on hold’ bij VDC

 

Willemstad – Het proces waarbij dossiers van de Veiligheidsdienst van Curaçao (VDC) worden overgebracht naar de Veiligheidsdienst van Sint Maarten (VDSM), is ‘on hold’ gezet.

Dat zei premier Sarah Wescot- Williams van Sint Maarten gisteren, tijdens de eerste persconferentie van de nieuwe ministersploeg.

,,Onze lokale dienst is een proces begonnen waarbij dossiers over Sint Maarten, die na het opheffen van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA) in Curaçao zijn blijven liggen, hiernaartoe worden gebracht. Dit proces verloopt moeilijk. Gezien de laatste ontwikkelingen rond de VDC is dit proces nu ‘on hold’ gezet.”

Ondertussen gaat de VDSM verder met het opstellen van eigen files en dossiers, aldus Wescot- Williams. Verder gaf de premier aan dat het moeilijk is vast te stellen of er daadwerkelijk dossiers van Sint Maarten zijn vernietigd door de VNA, en zo ja, om welke dossiers het dan zou gaan.

,,Er heeft geen overdracht plaatsgevonden op 10-10- ’10 van de VNA aan de VDSM, dus dat is moeilijk te achterhalen.”

De lokale veiligheidsdienst van Sint Maarten doet hier nu onderzoek naar, aldus Wescot- Williams. Tijdens de Statenvergadering van 4 mei gaf premier Gerrit Schotte aan bezorgd te zijn over het feit dat het archief van Sint Maarten is vernietigd.

,,Het is duidelijk dat de adjunct- directeur van de VDC en de netwerkbeheerder naar Sint Maarten zijn gegaan om hun zaken te verbranden. Hiervan is geen enkel verslag of proces-verbaal opgemaakt. Nadat dit door de crisismanagers van de VDC is opgemerkt, zijn er verslagen opgesteld.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *