Sitcom roept werknemers UTS op

Alvorens brief afvloeiingsregeling te tekenen contact opnemen met vakbond.

uts-smallWillemstad – Werknemers van telecommunicatiebedrijf UTS die zich hebben opgegeven voor de vrijwillige afvloeiingsregeling, dienen voor ze de brief waarmee hun ontslag definitief wordt gemaakt te tekenen, eerst contact op te nemen met vakbond Sitcom.

Advertentie

Dat heeft voorzitter Emilio Brunken van de Sitcom tegenover deze krant laten weten. Brunken laat weten dat UTS onlangs een laatste brief in een reeks van drie heeft gestuurd naar de personeelsleden die zich hebben opgegeven voor de afvloeiingsregeling.
Wanneer deze laatste brief wordt ondertekend, zal het ontslag van de werknemers in kwestie definitief worden gemaakt.
Emilio BrunkenVoor dit wordt gedaan, dringt Brunken er echter op aan dat de werknemers goed controleren of de condities die tijdens de onderhandelingen zijn gesteld, ook worden nageleefd door UTS.

Zo zegt de voorzitter van Sitcom: ,,Met UTS is afgesproken dat in het salarisbedrag van de personeelsleden ook de periodieke indexering wordt opgenomen. Ook is overeengekomen dat voor iedere werknemer een bepaald bedrag bij Vida Nova (pensioenfonds) wordt gestort. Het is uiterst belangrijk dat de werknemer controleert of dit ook daadwerkelijk is gebeurd, voordat zij hun handtekening plaatsen onder deze brief.”

In de laatste brief die door UTS is uitgestuurd, en waarin de werknemer de tijd tot 31 januari wordt gegund om deze te tekenen, wordt gesteld dat de werknemer bij het ondertekenen afstand doet van alle rechten die hen toekomen.

,,Daarom vinden we het heel belangrijk dat de werknemers goed geïnformeerd zijn”, aldus Brunken.

Eerst hadden de werknemers de tijd tot 1 januari.
Dit werd later uitgesteld tot 19 januari en nu weer tot 31 januari.
Inmiddels hebben zich volgens Brunken ruim honderd personeelsleden opgegeven voor de vrijwillige afvloeiingsregeling.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *