Sitek ontkent ‘maatregeleneis’

Darius ‘Lio’ Plantijn

Voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn van onderwijsvakbond Sitek ontkent ‘maatregeleneis’

WILLEMSTAD — Voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn van onderwijsvakbond Sitek ontkent dat de bond van Onderwijs-minister Irene Dick (PS) heeft geëist dat ze disciplinaire maatregelen neemt tegen de medewerkers die tot de bezuinigingen binnen het onderwijs hadden geadviseerd.

Dat meldde Plantijn vanmorgen in de Extra in een reactie op een bericht dat gisteren vanuit het ministerie van Onderwijs naar de media werd gestuurd.

Hierin werd onder meer aangehaald dat Plantijn en vertegenwoordigers van Sitek om disciplinaire maatregelen hadden gevraagd jegens de adviseurs, om zo het vertrouwen weer te herstellen.

Dick vergaderde vrijdag met Sitek over de motivering voor het intrekken van de bezuinigingsmaatregelen in het onderwijs. Er zou onder meer gekort worden op de taakurenbegeleiding en de mogelijkheid van doorstroming naar niveaus zou beperkt worden. Maar na vele protesten is afgelopen week in de ministerraad besloten de maatregelen in te trekken.

In het persbericht dat de medewerker van de minister gisteren uitstuurde, wordt verder gemeld dat Sitek tijdens de vergadering met bewijzen was gekomen die de slechte ervaringen met onderwijsadviseurs in het verleden aantoonden. Maar in de ochtendkrant zegt Plantijn dat hij niet te maken heeft met de problematiek tussen minister Dick en haar raadgevers. Hij wilde wel kwijt dat het goed zou zijn de aangekondigde bezuinigingen op de secundaire arbeidsvoorwaarden van het onderwijspersoneel, eveneens in te trekken. Maar daarover gaat niet Dick, maar haar collega Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening (Pais).

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *