Sitek roept onderwijzend personeel op tot actie

Darius ‘Lio’ PlantijnWillemstad – De voorzitter van onderwijsvakbond Darius ‘Lio’ Plantijn roept het onderwijzend personeel op om zich voor te bereiden op actievoeren tegen de door de overheid geplande maatregelen waar nu ook het onderwijzend personeel aan moet voldoen.

,,Het begint een gewoonte te worden dat de overheid maatregelen neemt tegen werknemers in de feestperiode omdat de overheid denkt dat de werknemers in de feestperiode niet doorhebben wat er gebeurt bij de overheid. Dat gaat dit keer niet gebeuren. Werknemers wees voorbereid”, aldus de voorzitter.

Plantijn geeft aan dat de werknemers samen met hun vakbonden op 4 maart ‘nee’ hebben gezegd op de maatregelen die de overheid wil implementeren.

,,Ze willen de loontrede en indexering afschaffen en het vakantiegeld met de helft verminderen. Daarnaast zouden werknemers in het onderwijs moeten blijven werken tot hun 65ste in plaats van hun 60ste”, geeft een verontwaardigde Plantijn aan in een bericht aan de media.

Volgens Plantijn heeft Aliansa Sindikal, de vereniging van vakbonden, 8 alternatieven aan de ministerraad en het parlement gegeven waarbij de nadruk werd gelegd op geldgenererende acties en het voorkomen van geldverspilling binnen de overheid.

,,We hebben van het parlement geen enkele reactie gekregen en de overheid staat erop dat hun maatregelen de enige zijn die voldoende baten opleveren.”

Sitek roept alle leden bij elkaar voor een speciale vergadering die op maandag 9 december zal plaatsvinden vanaf 19.00 uur waarbij besproken zal worden of de werknemers de maatregelen zullen accepteren of er tegenin zullen gaan.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *