Sitkom-leden ratificeren verkiezingsuitslag

uts-smallWILLEMSTAD — Leden van UTS-vakbond Sitkom hebben gistermiddag in een algemene ledenvergadering de uitslag van de bestuursverkiezingen van 19 augustus van dit jaar geratificeerd. Deze ratificatie was nodig in verband met de gerechtelijke strijd die de UTS-leiding voert om de legaliteit van het Sitkombestuur aan de kaak te stellen.

Advertentie

De verkiezingen van 19 augustus waren het resultaat van een kort geding dat de UTS-directie op 19 juli tegen Sitkom had aangespannen om een staking stop te zetten.
Inzet van de actie was het erkennen van de cao die door een deel van het bestuur was ondertekend, maar onder voorbehoud door de UTS-leiding.
De rechter stelde indertijd dat de actie moest worden stopgezet, maar ook dat het Sitkom-bestuur illegaal was en dat er nieuwe verkiezingen gehouden dienden te worden.
Om de verkiezingen uit te kunnen schrijven moest er een algemene ledenvergadering worden opgeroepen.
Het bestuur kon dit echter indertijd niet doen, omdat het illegaal was verklaard door de rechter. Hierdoor moesten individuele leden met steun van vakbond PWFC de algemene ledenvergadering uitschrijven om de verkiezingen te houden.
De vergadering werd op 19 augustus gehouden, waarbij Sitkom-voorzitter Emilio Brunken werd herkozen.
Maar omdat de vergadering waarin de verkiezingen werd opgeroepen niet op een reguliere wijze had plaatsgevonden moeten de leden de uitslag nog ratificeren.
De bewuste vergadering vond gistermiddag plaats in het SSK-gebouw aan de Schouwburgweg. Normaal gesproken worden Sitkombijeenkomsten in het UTSkantoor aan de Regentesselaan gehouden.
Maar vakbondsvoorzitter Emilio Brunken stelde dat Sitkom de gebouwen van UTS van de leiding niet meer mag betreden.

“Wij worden op deze wijze tegengewerkt. De UTS-leiding wil ons het werk onmogelijk maken, alleen maar om macht over de vakbond uit te kunnen oefenen. Maar we zijn SSK zeer dankbaar dat zij ons een helpende hand hebben toegestoken.”

Tijdens de vergadering werd de verkiezingsuitslag van 19 augustus door de aanwezige leden goedgekeurd.
Sitkom-bestuursvoorzitter Brunken stelt vanochtend in een reactie te hopen dat alle actoren bij het bedrijf zich nu op de toekomst van het bedrijf kunnen richten.
Ook wil hij af van de angstcultuur binnen UTS.
Dit staat het functioneren van het bedrijf in de weg.

“Omdat mensen angst hebben kunnen zij gemanipuleerd worden. Maar daar is geen enkele reden voor. Met een sterke vakbond achter je hoef je geen angst te hebben. Wij moeten af van deze angstcultuur.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *